-Άκουσα με έκπληξη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Καβάλας, θα αναφέρω μόνο τον συνδυασμό που ανήκει, είναι ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο οποίος είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Έχουμε την λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά θα την δείτε όταν γίνουμε διοίκηση του Δήμου». Πως θα επιλέξει ο ψηφοφόρος τον συνδυασμό, αν δεν ξέρει με ποιο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα; Είναι λογική απάντηση: «Ψηφίστε μας και θα δείτε πως θα λύσουμε το πρόβλημα»; Ο ψηφοφόρος θα επιλέξει «γουρούνι στο σακί»;

-Για να σοβαρευτούνε μερικοί (υποψήφιοι) και να βοηθήσουν τον κόσμο να αποφασίσει στις εκλογές, πρέπει να μιλάνε σταράτα λόγια. Ο ψηφοφόρος πρέπει να γνωρίζει πως θα λύσει το πρόβλημα ο πρώτος υποψήφιος (δήμαρχος, ή περιφερειάρχης), πως θα το λύσει ο δεύτερος, κ.ο.κ., για να συγκρίνει τις προτάσεις και να κάνει την επιλογή εκείνης με την οποία συμφωνεί. Αν δεν γνωρίζει τι προτείνουν οι υποψήφιοι που ζητούν την ψήφο του, γιατί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα; Η απάντηση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, επομένως, ήταν ατυχής.

-Επίσης, άκουσα ψηφοφόρο, ο οποίος δήλωσε πως θα ψηφίσει στις περιφερειακές εκλογές, τον υποψήφιο περιφερειάρχη που υπέδειξε το κόμμα το οποίο υποστηρίζει. Είναι δικαίωμα του, αλλά αυτή η δήλωση δείχνει, κατά την άποψη μου, ότι ο πολίτης δεν έχει προσωπική κρίση! Και ότι, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις εθνικές, από τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση. Κάθε διαδικασία εκλογών είναι διαφορετική. Άλλος είναι ο σκοπός των εθνικών εκλογών, άλλος των εκλογών της αυτοδιοίκησης και άλλος των ευρωεκλογών.

-Δυστυχώς, καρντάσια, στις εκλογές, σε όλες τις εκλογές, πηγαίνουν να ψηφίσουν πολίτες με το παραπάνω σκεπτικό. Δηλαδή, με κριτήριο το ατομικό και κομματικό κριτήριο. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, που θέλει κάτι διαφορετικό, απέχει από την ψηφοφορία. Κι έτσι, το αποτέλεσμα είναι, να εκλέγονται άρχοντες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων που τους εξέλεξαν. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν την παραπάνω νοοτροπία, αλλά δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν. Και οι λίγοι, καθορίζουν την ζωή των πολλών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ