– Η εμπειρία είναι σημαντικό πλεονέκτημα για έναν αιρετό. Ο Νίκος Μαυρίδης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας με την παράταξη της συμπολίτευσης, είναι, πάντα, μεστός στις παρεμβάσεις και στις τοποθετήσεις του. Και τις περισσότερες φορές θίγει σημαντικά θέματα στις συνεδριάσεις.
– Όπως προχθές, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, που ζήτησε ενημέρωση, από τη διοίκηση, για τη διαφορά μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της ΔΕΠΟΣ, η οποία μπορεί να αποφέρει στο Δήμο Καβάλας γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και μία έκταση 1.300 στρεμμάτων στην περιοχή πάνω από τον Μπάτη!
– Το ζήτημα αυτό, όπως τυχόν θυμούνται οι παλιότεροι που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ήταν ψηλά στην «ατζέντα» για αρκετά χρόνια, από τη δεύτερη θητεία του Στάθη Εριφυλλίδη στη διοίκηση και στις δύο περιόδους που διοίκησε τον Δήμο Καβάλας ο Κωστής Σιμιτσής.
– Ήταν, λοιπόν, ευχάριστη έκπληξη που ο Νίκος Μαυρίδης επανέφερε το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα στην επικαιρότητα, αν και περιμέναμε να το κάνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής.
– Επιγραμματικά να αναφέρουμε, ότι ο Δήμος Καβάλας και η ΔΕΠΟΣ είχαν συστήσει μία Κοινοπραξία, προκειμένου να αξιοποιήσει μία έκταση μεγαλύτερη των δύο χιλιάδων στρεμμάτων, η οποία παραχωρήθηκε από το ελληνικό δημόσιο (με Κοινή Υπουργική Απόφαση).
– Η Κοινοπραξία, ωστόσο, διαλύθηκε. Για την ακρίβεια μπήκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Η διαδικασία άρχισε, εάν δεν κάνουμε λάθος, πριν το 2010 και ολοκληρώθηκε, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το 2016!
– Ο Δήμος Καβάλας διεκδικεί «μερίδιο» που υπερβαίνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ(!), καθώς και μία έκταση «φιλέτο» 1.300 στρεμμάτων εκτός σχεδίου πόλης, που είναι ότι απέμεινε από τα 2.060 στρέμματα της παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο.
– Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2009, επί διοίκησης Κ. Σιμιτσή, είχε υποβάλλει προς τη διοίκηση της ΔΕΠΟΣ ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης (κοινωνική στέγη, κατασκευή ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων, δημιουργία χώρων πρασίνου), χωρίς να λάβει απάντηση, ούτε τη ΔΕΠΟΣ, ούτε από τα Υπουργεία ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τότε) και Οικονομίας.
– Επί επτά χρόνια, επομένως, ένα «φιλέτο» στη δυτική είσοδο της Καβάλας (πάνω από τον Μπάτη) παραμένει ανεκμετάλλευτο για την τοπική κοινωνία και τέσσερα εκατομμύρια ευρώ δεν μπήκαν στο ταμείο του Δήμου Καβάλας ακόμα.
– Ευελπιστούμε ότι η νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλα θα βρει το χρόνο να ασχοληθεί με το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, πριν περάσουν άλλα τόσα χρόνια απραξίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ