-Στο πλαίσιο των εργασιών αναβάθμισης του πάρκου Φαλήρου, που θα βελτιώσουν την εικόνα του πάρκου και θα τον κάνουν πιο χρηστικό για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας, τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου και συγκεκριμένα ένα μονόζυγο τριών επιπέδων και μία οριζόντια σκάλα.

-Η πραγματική αναβάθμιση του πάρκου Φαλήρου, όπως αναφέραμε σε προηγούμενα άρθρα, θα γίνει με την βελτίωση του υπαίθριου γηπέδου καλαθοσφαίρισης και την κατασκευή καινούργιων αθλητικών εγκαταστάσεων. Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα, αν η δημοτική Αρχή κατασκεύαζε τα δύο γήπεδα αντισφαίρισης που κατάργησε, αδικαιολόγητα, ο πρώην δήμαρχος, Στάθης Εριφυλλίδης, για να φυτέψει περισσότερο πράσινο! Η αντισφαίριση γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Ελλάδα, χάρη στις επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Τα γήπεδα στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» δεν επαρκούν, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων και των δημοτών, που καθημερινά ασχολούνται με το εντυπωσιακό άθλημα.

-Επίσης, στον χώρο του σιντριβανιού που καταργήθηκε, επίσης, μπορεί να κατασκευαστεί ένα ωραιότατο γήπεδο για την διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων πετοσφαίρισης στην άμμο (beach volleyball), όπως έχουν ζητήσει οι άνθρωποι του αθλήματος, με σκοπό να προσελκύσουν παιδιά και να διοργανώσουν αγώνες περιφερειακής, πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας. Η Καβάλα είναι μία παραθαλάσσια πόλη, που προσφέρεται για την ανάπτυξη της πετοσφαίρισης στην άμμο και είμαστε σίγουροι πως θα γίνει «σημείο αναφοράς».

-Όσον αφορά το υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης, χρειάζεται βελτίωση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και ανακαίνιση των αποδυτηρίων. Πρόκειται για εμβληματικό γήπεδο, αφού φιλοξένησε αγώνες καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης των τοπικών συλλόγων στα έτη πριν κατασκευαστεί το κλειστό γυμναστήριο στην Καλαμίτσα. Και, βεβαίως, στο γήπεδο αυτό διεξαγόταν η τελική φάση του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης δημοτικών σχολείων (minibasket) του Δήμου Καβάλας.

-Εν ολίγοις, στο πάρκο Φαλήρου πρέπει να δημιουργηθεί ένα δεύτερο αθλητικό κέντρο, για να συμπληρώσει τις υπαίθριες εγκαταστάσεις στο αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας. Η θέση του θα είναι εξαιρετικά πλεονεκτική, αφού βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο και απέχει μερικά λεπτά από το κέντρο της πόλης! Έχουμε την αίσθηση πως το παραπάνω σχέδιο δεν υλοποιείται όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά γιατί οι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας, δεν αντιλαμβάνονται την έννοια «αναβάθμιση» του πάρκου. Θεωρούν «αναβάθμιση», την τοποθέτηση κάποιων οργάνων γυμναστικής και την φύτευση μερικών δενδρυλλίων και καλλωπιστικών φυρών.

-Επίσης, θεωρούν σημαντική παρέμβαση, την τοποθέτηση δύο καλαθιών με τις βάσεις τους στην αυλή του 21ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, αλλά όχι την τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου στα πολύ όμορφα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων της Ραψάνης και της Χωράφας. Ποιο είναι, άραγε, το κόστος της τοποθέτησης ξύλινου δαπέδου, ώστε ένας Δήμος αδυνατεί να κάνει την δαπάνη από το ταμείο του; Οι σχολικές μονάδες που έχουν το προτέρημα να διαθέτουν κλειστές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εξυπηρετούν μαθητές, δημότες που συμμετέχουν στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού και τα αθλητικά σωματεία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειλικρινά δεν ξέρεις τι να πεις για τον Δήμο Καβάλας. Με δυο όργανα και δυο μπασκέτες σ’ ένα σχολείο νομίζει ότι τέλειωσε με τις αθλητικές υποχρεώσεις. Όλο με τα απλά κ τα εύκολα ασχολείται. Εννοείται ότι το ιστορικό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ θέλει αναβάθμιση, εννοείται ότι πρέπει να ξαναφτιαχτούν τα δυο γήπεδα τένις, εννοείται ότι πρέπει να μπει παρκέ στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ των σχολείων, εννοείται ότι πρέπει να μπουν καθισματάκια στο κλειστό κολυμβητήριο. Άμα δεν μπορείς να κάνεις αυτά, που να πάμε στα πιο δύσκολα. Όταν λέμε δύσκολα εννοούμε το στέγαστρο στο Ανθή Καραγιάννη (ακόμα περιμένει τις μελέτες ο ακατανόμαστος), εννοούμε την αποκατάσταση του ανοιχτού κολυμβητηρίου κ φυσικά την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου. Καλά εδώ γελάμε!!! Για πιο κλειστό κάνω λόγο όταν δεν μπορείς να κάνεις τα αυτονόητα, όπως τη μούχλα στα αποδυτήρια κ τα wc στο Ανθή Καραγιάννη. Είναι τόσο εξοργιστικά αργοί οι ρυθμοί που παίρνονται οι αποφάσεις στον Δήμο για να γίνουν κάποιες αθλητικές παρεμβάσεις, που μέχρι να αποκαταστήσεις ένα πρόβλημα, έχουν χαλάσει δέκα. Υποτίθεται ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις πέρασαν από το κράτος στους δήμους για να είναι πιο άμεση η παρέμβαση των δήμων κ να λύνονται τα όποια προβλήματα παρουσίαζαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις γιατί οι αποφάσεις από την κεντρική διοίκηση καθυστερούσαν σημαντικά. Τι να το κάνω όμως εγώ σαν δημότης όταν έχουν ρημάξει όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις από τη αδυναμία την οικονομική του Δήμου; Καλύτερα να επιστραφεί η διαχείρισή τους στην κεντρική διοίκηση. Θα αργούν αλλά θα γίνονται κ οι επισκευές κ νέα έργα. Α ρε Alex δεν ήξερες , δεν ρώταγες. Όχι το χόρτο δεν θα φτιάξουν αλλά κάτσε μη σε βάλουν να πληρώσεις κ τις μούχλες κ τα wc.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ