Στο πλαίσιο του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας» της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9π.μ. στο φουαγιέ του κεντρικού αμφιθεάτρου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Καβάλα, η παρουσίαση του προγράμματος MONITOX, με τίτλο: «Δίκτυο διεπιστημονικής συνεργασίας, με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, μέσω της παρακολούθησης της μεταναστευτικής πορείας τοξικών χημικών ουσιών, της καλύτερης αξιολόγησης της οικολογικής κατάστασης και των επιπτώσεων των ρύπων στην ανθρώπινη υγεία και της πρόληψης της έκθεσης του πληθυσμού».
Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα, μαζί με άλλα τέσσερα Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα από τρεις χώρες. Διαχειριστής του δικτύου MONITOX, είναι το πανεπιστήμιο Dunarea de Jos, με έδρα το Galati της Ρουμανίας και εταίροι, επίσης, το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Δέλτα του Δούναβη με έδρα την Tulcea Ρουμανίας, το Ινστιτούτο Ζωολογίας και το Ινστιτούτο Γεωλογίας και Σεισμολογίας του Κισινάου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 952.583,55€, εκ των οποίων, η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε 876.576,85€. Η ημερίδα απευθύνεται στους φορείς λήψης αποφάσεων σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο, σε ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος και υγείας υπεύθυνους για τη διαχείριση του νερού, σε ερευνητές, τεχνικούς, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε φοιτητές Erasmus και το ευρύ κοινό. Σκοπός της ημερίδας είναι, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι ενδιαφερόμενες ομάδες-στόχοι και οι δημόσιες αρχές, έτσι ώστε να συμβάλλουν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν οι στόχοι του προγράμματος, οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η μεθοδολογία και η ερευνητική υποδομή, που θα χρησιμοποιηθούν στην εταιρική σχέση για την υλοποίηση του έργου. Για περισσότερες πληροφορίες, στον υπεύθυνο έργου, Δρ. Θωμά Σπανό, καθηγητή Τμήματος Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., tspanos@teiemt.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ