• Στην Ελλάδα, οι ευρωεκλογές αντιμετωπίζονταν, διαχρονικά, ως μία σφυγμομέτρηση των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων. Το αποτέλεσμα, εάν ήταν θετικό για το κυβερνών κόμμα, θεωρούνταν επιβράβευση του κυβερνητικού έργου. Κι αντιστρόφως, αν ήταν αρνητικό, η μειοψηφία το εκλάμβανε ως διαμαρτυρία, ή αποδοκιμασία, του λαού προς τους κυβερνώντες.
  • Το ίδιο λένε, πάλι, οι δύο πλευρές, ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου. «Είναι η πρώτη ευκαιρία για τους πολίτες, να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης και δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.
  • Εντάξει, Νίκο μου, ο ελληνικός λαός να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση για την κατάσταση της χώρας, αλλά και να επιδοκιμάσει τις πολιτικές δυνάμεις, όπως η Νέα Δημοκρατία, οι οποίες μετέτρεψαν, τα προηγούμενα χρόνια, την Ευρώπη σε «εργαστήριο», για το «μεγάλο πείραμα» της πολιτικής σκληρής λιτότητας και των μνημονίων;
  • Πόσο βοήθησαν οι πολιτικές αυτές τους λαούς των ευρωπαϊκών κρατών να ζήσουν καλύτερη ζωή; Πόσο βοήθησαν την Ευρώπη να πετύχει, εκτός από τη νομισματική ενοποίηση, η οποία αμφισβητείται, την πολιτική, στρατιωτική και κοινωνική ενοποίηση; Πόσο βοήθησαν τον ευρωπαϊκό νότο, να συγκλίνει σε βιοτικό επίπεδο με τον ανεπτυγμένο βορρά; Πόσο βοήθησαν στην αντιμετώπιση της καταστροφής του πρωτογενή τομέα, της αποβιομηχάνισης, της υψηλής ανεργίας, των μεταναστευτικών ροών, που έπληξαν τις χώρες της Μεσογείου;
  • Όσο, λοιπόν, οι Έλληνες θα αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως «ευκαιρία» για να αποδοκιμάσουν, ή να επιβραβεύσουν, την εγχώρια κυβέρνηση, τα παραπάνω ζητήματα θα διογκώνονται και το «μάρμαρο» θα πληρώνουν, κυρίως, οι φτωχότερες χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα. Αφήστε τον κόσμο, επομένως, να σκεφτεί ευρωπαϊκά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ