-Ο Απόστολος Αγελαράκης, νομικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, απεφάνθη ότι παρήλθε η χρονική προθεσμία, για την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου τον Ιούνιο του 2013, με την οποία τιμήθηκε ο Βασίλης Βασιλικός από τον Λουντοβίκ, ως ευεργέτης της πόλης, επειδή έδωσε μερικές χιλιάδες βιβλία στη δημοτική βιβλιοθήκη. Η απόφαση αυτή και οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να ανακληθεί μόνο με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
-Γι’ αυτό και ο Θίοντορ, άξιος μαθητής του Λουντοβίκ, έσπευσε να προσθέσει στην πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να έχει εγκριθεί από το συλλογικό όργανο, εκτός από την αποδοκιμασία της δήλωσης αλληλεγγύης του Β. Βασιλικού για τον τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα και τη φράση ότι: «Δεν τίθεται θέμα αλλαγής της ονομασίας της δημοτικής βιβλιοθήκης»! Θέλησε, έτσι, να δεσμεύσει το δημοτικό συμβούλιο έως το τέλος της θητείας του.
-Αλλά και από τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων φαίνεται, πως δεν υπάρχει βούληση να συζητηθεί τέτοιο θέμα. Κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν πρόκειται να συζητηθεί (ξανά) στο μέλλον. Η δήλωση του Β. Βασιλικού θα ξεχαστεί και ο σημερινός βουλευτής επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα πάψει να είναι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ποιος δήμαρχος, ή ποια δημοτική Αρχή στο μέλλον, θα τολμήσει να αφαιρέσει από την δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας το όνομα μιας ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ προσωπικότητας των γραμμάτων με παγκόσμιο βεληνεκές (αλλά χωρίς βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας);
-Είπε, ακόμα, ο Απ. Αγελαράκης ότι: «Τα ζητήματα για τις ονομασίες, θα πρέπει να εξετάζονται με απόλυτη σοβαρότητα, με ευρεία διαβούλευση. Θα πρέπει να υπάρξει μία ευρεία συζήτηση, για το πώς θα αποδοθούν οι τιμές αυτές…». Στην περίπτωση της ονομασίας της δημοτικής βιβλιοθήκης, Απόστολε καρντάσι, δεν έγινε ευρεία συζήτηση από τον Λουντοβίκ, αλλά έφερε μία τετελεσμένη απόφαση για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο μετά από εννέα μήνες! Στο οποίο, σημειωτέον, είχε την πλειοψηφία των εδρών!