Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, αναφέρει δελτίο Τύπου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διοργάνωσε, ως επικεφαλής εταίρος, το τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου CO-EVOLVE, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου και τον ανοικτό διάλογο, σχετικά με το πως μπορεί το έργο να συνεισφέρει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας.

Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυναν ο αντιπερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Αλέξης Πολίτης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., την υπόλοιπη Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία και τη Γαλλία. Ενδεικτικά αναφέρονται: ο Οργανισμός Λιμένος της Βαλένθια Ισπανίας, η Περιφέρεια Emilia-Romagna Ιταλίας, το Τμήμα Δράσεων Προτεραιότητας του Περιφερειακού Κέντρου Δράσης της Κροατίας (PAP/RAC), το Πράσινο Ταμείο κ.ά., ενώ στις εργασίες συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης της Π.Α.Μ.-Θ., Κώστας Σιμιτσής και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρωτογενούς τομέα, Ανδρέας Καραγιώργης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε το έργο CO-EVOLVE και τα αποτελέσματά του ως προς την προώθηση αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στις παράκτιες περιοχές της Μεσογείου, σύμφωνα με τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης (Ο.Δ.Π.Ζ.) και του Θαλάσσιου  Χωροταξικού Σχεδιασμού (Θ.Χ.Σ.), ενώ παρουσιάστηκαν δυνατότητες συνεργειών με άλλα συγχρηματοδοτούμενα έργα, όπως και δυνατότητες συνέχισης του έργου μέσα από νέα χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Ακόμα, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και αναμενόμενα αποτελέσματα μέσα από τη βιώσιμη διαχείριση παράκτιων Δήμων της Π.Α.Μ.-Θ. και παράκτιων περιοχών της Περιφέρειας Emilia-Romagna της Ιταλίας, όπως και τα αναμενόμενα οφέλη από την ύπαρξη ενός πρωτοκόλλου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης στη Μεσόγειο.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των παρισταμένων σε ανοικτή συζήτηση και τοποθέτηση επί θεμάτων που αφορούν προτάσεις και πολιτικές προς μία αναπτυξιακή στρατηγική, που αναγνωρίζει τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και που στοχεύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου εξετάζοντας, παράλληλα, τη συνέχιση του έργου και τη δημιουργία περαιτέρω συνεργιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ