- Ποιο είναι πιο σημαντικό, καρντάσια, για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των αυριανών πολιτών της χώρας, που είναι τα παιδιά και οι έφηβοι. Μία ημερήσια εκδρομή στο πάρκο Φαλήρου και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, ή μία συμμετοχή σε συλλαλητήριο, για το παρόν, το μέλλον και την πόλη τους; Εγώ θεωρώ το δεύτερο.
- Λέμε, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, ότι η νεολαία πρέπει να γαλουχηθεί πολιτικά (όχι κομματικά), να δείχνει ενδιαφέρον για τα ζητήματα που την αφορούν και έχουν επίδραση στον τόπο που ζούνε. Λέμε, ακόμα, ότι οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά, ή τουλάχιστον να πηγαίνουν να ψηφίσουν στις εκλογές. Λέμε, επίσης, ότι είναι η ελπίδα της κοινωνίας, για να αλλάξουν την κατάσταση προς το καλύτερο.
- Πως, όμως, ένα παιδί, ή ένας έφηβος, θα μάθουν να ενδιαφέρονται για το συλλογικό καλό, όταν δεν συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες, όπως είναι το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στην πλατεία Ελευθερίας, κατά της κατασκευής μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, πάνω από το Περιγιάλι;
- Εάν στην πλατεία Ελευθερίας κατέβαιναν (συντεταγμένα) όλα τα σχολεία της πόλης, ο αριθμός των διαδηλωτών θα ήταν διπλάσιος. Αλλά, δεν είναι η ποσότητα που μετράει. Το κυριότερο είναι, ότι η μαθητιώσα νεολαία θα έπαιρνε μία γεύση από τη διεξαγωγή μιας μαζικής δημοκρατικής διαδικασίας. Θα μάθαινε τι σημαίνει συλλογικός αγώνας.
- Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, αγνόησαν το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο και εμπόδισαν τους μαθητές να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους γονείς και τους παππούδες τους.
- Η εκπαίδευση ενός (αυριανού) πολίτη, καρντάσια εκπαιδευτικοί, δεν είναι μόνο η διδασκαλία μαθηματικών, ιστορίας, φυσικής, χημείας και οι εκδρομές στην ύπαιθρο. Είναι και η συμμετοχή στις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα