-Αν και ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης, δεν απάντησε στην (κοινοβουλευτική) ερώτηση του βουλευτή Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη, για την λειτουργία της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Περιγιάλι, «διέρρευσε» το «πνεύμα» της απάντησης που θα δώσει στο εθνικό Κοινοβούλιο. Ο υπουργός φέρεται ότι θα επιστρέψει το «μπαλάκι» στην τοπική κοινωνία. Και μετά από τις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023, θα γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της απομάκρυνσης της δομής από το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Για ποιο λόγο; «Σε δουλειά να βρισκόμαστε»; Για να περνάει ο χρόνος και να μην λαμβάνεται η απόφαση της απομάκρυνσης της δομής.

-Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας αποφάνθηκε και μάλιστα περισσότερες από μία φορές για την δομή. Η απόφαση ήταν ξεκάθαρη και ομόφωνη. Η τοπική κοινωνία δεν επιθυμούσε την δημιουργία «γκέτο» εντός του αστικού ιστού. Δύο κυβερνήσεις, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Δημοκρατίας, αγνόησαν επιδεικτικά την βούληση της Καβαλιώτικης κοινωνίας. Η πρώτη έφερε την δομή μέσα στον αστικό ιστό, την «φύτεψε» για την ακρίβεια, ενώ ο καταυλισμός βρισκόταν στο Εσκί Καπού. Και γι’ αυτό φέρου μεγάλη ευθύνη οι τότε κυβερνητικοί βουλευτές, Κώστας Μορφίδης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, οι οποίοι δεν στήριξαν την απόφαση του συλλογικού οργάνου του Δήμου Καβάλας. Λογικά ο Καβαλιώτικος λαός τους καταψήφισε στις επόμενες εθνικές εκλογές και τους «έστειλε σπίτι τους».

-Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εδραίωσε την παραμονή της δομής στο Περιγιάλι. Μάλιστα, πρωτοκλασάτοι υπουργοί της ενέπαιξαν τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην υπουργός προστασίας του πολίτη, είχε δηλώσει ότι, έως το τέλος του έτους 2021, η δομή στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» θα αδειάσει. Βρισκόμαστε στον Αύγουστο του 2023 και η δομή είναι αμετακίνητη! Μετά ήρθε ο Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης, ο οποίος ζήτησε από τους τοπικούς φορείς να προτείνουν κατάλληλο χώρο για την μετεγκατάσταση της δομής. Οι βουλευτές (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης), ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Καβάλας «εποίησαν την νήσσαν». Και ο υπουργός κέρδισε τον χρόνο που ήθελε. Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μάλιστα, ζήτησε από τον υπουργό χρηματοδότηση, για να κατασκευάσει το πεζοδρόμιο μπροστά από το στρατόπεδο «Ασημακπούλου»!

-Στα «ίδια χνάρια», με τον προκάτοχο του, βαδίζει ο νυν υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος «μαγειρεύει» την απάντηση που θα δώσει στην Βουλή των Ελλήνων και μάλλον θα «τρενάρει», όσο μπορεί περισσότερο, την διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Επτά έτη, το στρατόπεδο «Ασημακπούλου» δεν αποδίδεται στον Καβαλιώτικο λαό. Η προσωρινή δομή, όπως έλεγαν οι πρώην βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έγινε δομή προσωρινής διαμονής μεταναστών. «Κόσμος πάει κι έρχεται», δηλαδή, στο Περιγιάλι για μία επταετία και οδεύουμε για την συμπλήρωση δεκαετίας! Ευτυχώς, «ξύπνησε» ένας βουλευτής, για να κάνει μία ερώτηση στον υπουργό. Μήπως «για τα μάτια του κόσμου», δηλαδή των ιθαγενών ψηφοφόρων;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ