O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (T.A.P.) απέστειλε δελτίο Τύπου, το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο T.A.P., αποδεχόμενος την πρόσκληση σε διάλογο του Δήμου Καβάλας, συναντήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 με τη δήμαρχο Καβάλας, μέλη της διοίκησης του Δήμου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Ο T.A.P. εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον πρόεδρο, Walter Peeraer, τον γενικό διευθυντή, Luca Schieppati, τη διευθύντρια του έργου για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, τη διευθύντρια επικοινωνίας Ελλάδας, Κατερίνα Μουζουράκη και τον Γιώργο Ζιασιακόπουλο, από την τεχνική ομάδα του Τ.Α.Ρ. H επίσκεψη αυτή αντανακλά τη διαρκή δέσμευση του T.A.P., να επικοινωνεί με φορείς και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός και να διεξάγει μαζί τους εποικοδομητικό διάλογο.
Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, συζητήθηκε η πρόοδος των έργων κατασκευής του αγωγού, καθώς και ζητήματα σχετικά με την εγκεκριμένη όδευση από τον πρώην Δήμο Φιλίππων. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους υπερίσχυσε η παρούσα όδευση έναντι άλλων εναλλακτικών, συμπεριλαμβανομένης και της βορειότερης διαδρομής, αλλά και συγκεκριμένες βελτιώσεις που έχουν γίνει στην τρέχουσα όδευση, προκειμένου να απαντηθούν εμπράκτως οι ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας. Η εγκεκριμένη όδευση επιλέχθηκε ως η καλύτερη δυνατή, με κριτήριο το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.
Ο T.A.P. πρότεινε στον Δήμο Καβάλας και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων τη σύσταση ομάδας, η οποία θα αποτελείται από ειδικούς του Δήμου και του τοπικού Τ.Ε.Ε. και ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με σκοπό να παρακολουθεί από κοντά την υλοποίηση του έργου στα υπολειπόμενα 11χιλιόμετρα της όδευσης στην περιοχή των Φιλίππων, που πραγματοποιείται από τον T.A.P. σύμφωνα με τα υψηλότερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα. Ενώ παράλληλα, η ομάδα αυτή θα μπορεί να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και τους τοπικούς φορείς, με στόχο να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν ανησυχίες που συνδέονται με τη διέλευση του αγωγού από την περιοχή. Παράλληλα, προτάθηκε η επέκταση του προγράμματος παρακολούθησης της παραγωγικότητας της γης που παρέχει ο Τ.Α.Ρ. μετά την επιστροφή του γεωτεμαχίου στους ιδιοκτήτες/χρήστες του, σε πέντε από τρία χρόνια, για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Τέλος, η διοίκηση του Τ.Α.Ρ. επανέλαβε τη δέσμευση της, να επενδύσει σε δύο σημαντικά έργα υποδομής στον πρώην Δήμο Φιλίππων, προχωρώντας άμεσα στη συγχρηματοδότηση του έργου άρδευσης και ύδρευσης και εξέφρασε την ελπίδα, η συνάντηση αυτή να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, για την έγκαιρη ολοκλήρωση του κομβικού ενεργειακού έργου του Τ.Α.Ρ.».