• Ήρθε προχθές ο ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε., Σωτήρης Ζαριανόπουλος, για να επισκεφτεί το Κέντρο Διαβίωσης, πλέον, Προσφύγων στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι Καβάλας. Διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν εκεί έφτασε σε οριακό σημείο.
  • Πώς να μη φτάσει, καρντάσι Σωτήρη, όταν ο ρυθμός που έρχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ρυθμό που προωθούνται σε άλλα Κέντρα της Ελλάδας, ή προς τις χώρες που θέλουν να πάνε;
  • Σε ενοχλεί που η Ελλάδα είναι μία τεράστια Νατοϊκή βάση, όπως είπες, αλλά δεν σε ενοχλεί, που η Ελλάδα έγινε και μία τεράστια «βάση υποδοχής» προσφύγων και μεταναστών της Ευρώπης! Ποιο από τα δύο ζητήματα δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας μας;
  • Ο ελληνικός λαός, όπως ανέφερες, έδειξε συγκινητική αλληλεγγύη προς τους «ξεριζωμένους» από τις πατρίδες τους, αλλά ξεπέρασε και το όριο αντοχής του. Τα καρντάσια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, μας είπαν ότι πρόκειται για Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας, το οποίο μετά από τρεις-τέσσερις μήνες θα σταματήσει να λειτουργεί στο Περιγιάλι. Οι παρεμβάσεις που έγιναν, από την κυβέρνηση, το μετέτρεψαν σε Κέντρο Μόνιμης Διαβίωσης!
  • Οι Τούρκοι επισκέπτες στην Καβάλα και την υπόλοιπη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν visa για 72 ώρες, αλλά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες διαμένουν μήνες στα Κέντρα Υποδοχής!
  • Τι άλλο, επομένως, μπορούν να προσφέρουν οι έλληνες και οι ελληνίδες στη διαχείριση των προσφυγικών ροών; Αυξήθηκαν οι ροές τουριστών στην Καβάλα κι επειδή δεν επαρκούν οι κλίνες στα ξενοδοχεία, γνωρίζει άνθηση το Airbnb. Αν αυξηθούν οι ροές των προσφύγων προς την Ελλάδα, άραγε θα δώσει λύση το Airbnb;
  • Προσπαθώ να κάνω χιούμορ, γιατί αλλιώς θα καταλήξω στη «Γαλήνη», μ’ αυτά που βλέπω, ακούω και διαβάζω.
  • Όπως τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά, ότι έχει το αποτέλεσμα πρόσφατης δημοσκόπησης, το οποίο δείχνει ένα ποσοστό 47% των ερωτηθέντων, ότι είναι ικανοποιημένοι με τη λύση στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων και ένα ποσοστό 44%, που δεν είναι με την κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό.
  • Η δημοσκόπηση, «σύντροφε» Κοτζιά, έγινε στην Ελλάδα, ή στη «βόρεια Μακεδονία»; Τι εννοείς, επίσης, ότι το 47% είναι «μαζί σας». Το 44% είναι «απέναντι σας»; Έτσι διαχωρίζετε τους έλληνες πολίτες σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα;
  • Αφού έχεις τη δημοσκόπηση αυτή, λοιπόν, κάνε ένα δημοψήφισμα, για να επιβεβαιωθείς πανηγυρικά και να σταματήσει η αμφισβήτηση για τη συμφωνία. Η δημοσκόπηση, όμως, δεν είναι δημοψήφισμα, ούτε και εκλογές.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με σεβασμό σε όλες τις απόψεις….
    Ενδιαφέρον… μόνο μην κάνουν δημοψήφισμα και οι Τούρκοι για το πώς θα μας λένε: Αρβανίτες…. (δεν έχουμε λίγους Έλληνες που παλαιότερα δεν ήταν Έλληνες…. Γκιαούρηδες….). Ας ηρεμήσουμε και να μην ψηφίζουμε εμείς πώς θα λέγονται οι άλλοι.

    Εγώ είμαι Μακεδόνας, αν και οι πρόγονοί μου ήταν Μικρασιάτες και Πόντιοι… Ήρθαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’20. Σημαίνει ότι δεν είμαι Μακεδόνας;

    Μπερδεύομαι με μερικά δημοσιεύματα που έχω την εντύπωση (ίσως κάνω λάθος) συγχέουν το επιθυμητό, το φανταστικό, αυτό που θα θέλαμε ιδεατά να έχουμε, με το ρεαλιστικό, την πραγματικότητα, το εφικτό. Αν θέλουμε να κυνηγάμε το μη εφικτό (γενικότερα και όχι μόνο για το όνομα), μπορούμε να ζήσουμε μέσα σε ένα video game… αν όχι, να κάνουμε πολιτική (πάλι γενικότερα, μιας και η προσέγγιση είναι ανάλογη σε όλα τα ζητήματα όπως της ανάπτυξης του περιβάλλοντος, κλπ).

    Καλό μας Σαββατοκύριακο.

    • Είναι επιθυμητό και φανταστικό, ότι η Μακεδονία έχει σχέση με τους σλάβους, τους αλβανόφωνους και τις υπόλοιπες εθνικότητες που κατοικούν στο κρατίδιο των Σκοπίων; Είναι φανταστικό, επίσης, ότι η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” είναι ιδεολογικό κατασκεύασμα (του Τίτο) με στόχο να αποκτήσουν οι σλάβοι πρόσβαση στο Αιγαίο πέλαγος; Η πραγματικότητα, δηλαδή, ποια είναι; Ένα κρατίδιο που δεν έχει καμία σχέση ιστορικά, εθνολογικά και γλωσσικά με την Ελλάδα και την Μακεδονία, να σφετεριστεί την ιστορία ενός άλλου έθνους; Ας σταματήσουμε να είμαστε αφελείς, προκειμένου να φαινόμαστε προοδευτικοί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ