-Τις προηγούμενες ημέρες, ασκήθηκε αρνητική κριτική στην δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας και στον αντιδήμαρχο οικονομικών, Γιάννη Προμούσα, από συγκεκριμένη παράταξη της «αντιπολίτευσης», τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας», γιατί πάρθηκε απόφαση να συναφθεί συνεργασία με ιδιώτη λογιστή, έως ότου προκηρυχθεί διαγωνισμός (μέσω Α.Σ.Ε.Π.) και προσληφθεί νέος επικεφαλής του Λογιστηρίου του Δήμου Καβάλας, αφού ο σημερινός δημοτικός υπάλληλος, θα μετακινηθεί στο «πόστο» του ταμία, λόγω συνταξιοδότησης του απερχόμενου προϊσταμένου. Δηλαδή, η κενή θέση στην Υπηρεσία του δημοτικού Ταμείου, θα καλυφθεί εκ των ενόντων.

-Κι ενώ, όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει ζήτημα στελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, κατέθεσε πρόταση για την ίδρυση «Γραφείου Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας». Προφανώς, το Γραφείο αυτό θα στελεχωθεί από υπαλλήλους, που θα μετακινηθούν από άλλες Υπηρεσίες του Δήμου. Σε ποια Υπηρεσία, όμως, υπάρχει «περίσσεια» στο προσωπικό, ώστε να παρέχει έμπειρους υπαλλήλους; Επίσης, νομίζουμε ότι, οι υπάλληλοι που θα λειτουργήσουν το «Γραφείο Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας», θα πρέπει να έχουν στοιχειώδεις γνώσεις στο αντικείμενο. Ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι κατέχουν τίτλο σπουδών και εμπειρία στα κτηματομεσιτικά; Εκτός κι αν, την δουλειά αυτή θα αναλάβουν οι επαγγελματίες του χώρου, όπως ανέφερε ο Χρ. Παπαδόπουλος. Δηλαδή, το «Γραφείο Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας», θα συνεργάζεται με τους κτηματομεσίτες της Καβάλας. Άραγε, σε τι διαφέρει αυτή η συνεργασία, με την συνεργασία με ιδιώτη λογιστή;

-Επίσης, πόσα είναι τα δημοτικά ακίνητα, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν; Εκτός από το παλιό νοσοκομείο, στο οποίο ο Δήμος Καβάλας κατέχει το 82% της ιδιοκτησίας του οικοπέδου και τον «Διόνυσο», ποιο άλλο ακίνητο θέλει να αξιοποιήσει ο Δήμος Καβάλας; Αν εννοεί, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», την έκταση στα ανατολικά της πόλης, το Εσκί Καπού», αυτή την διαχειρίζεται η κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια».

-Αλλά, ας περιοριστούμε στο παλιό νοσοκομείο και στον «Διόνυσο». Τι περισσότερο θα προσφέρει το «Γραφείο Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας»; Μήπως θα βρει υποψήφιο μισθωτή, ή αγοραστή, του ακινήτου; Θα ετοιμάσει την προκήρυξη και θα διεξάγει τον διαγωνισμό ανάδειξης του επενδυτή; Θα αποφασίσει για την νέα χρήση του ακινήτου; Ή, μήπως, θα αναθέσει την διαδικασία σε κτηματομεσίτη της τοπικής αγοράς; Και στην περίπτωση του «Διόνυσου», μήπως θα ολοκληρώσει την εγγραφή του ακινήτου στο Κτηματολόγιο;

-Η άποψη μας είναι, ότι η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, δηλαδή των δύο προαναφερθέντων ακινήτων, αποτελεί καθαρά πολιτική απόφαση. Το δημοτικό συμβούλιο θα δώσει την εντολή και η δημοτική Αρχή θα την εκτελέσει. Δεν χρειάζεται να εμπλακούν δημοτικοί υπάλληλοι, ούτε ιδιώτες κτηματομεσίτες. Μπορεί, όμως, να ζητηθεί από κτηματομεσίτες, να βρούνε ενδιαφερόμενους ενοικιαστές, ή αγοραστές, οι οποίοι θα καταθέσουν την επενδυτική τους πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο.

-Όσον αφορά την εξάρτηση του παλιού νοσοκομείου και ειδικότερα της εύρεσης ενδιαφερόμενου επενδυτή, με το ζήτημα της γέφυρας, ή της αξιοποίησης της παλιάς καπναποθήκης που ανήκει στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., συνιστούμε στον Χρ. Παπαδόπουλο να μην ανησυχεί. Εάν βρεθεί επενδυτής για το παλιό νοσοκομείο, θα «συμπαρασύρει» την αναβάθμιση όλης της περιοχής! Να δείτε πόσο γρήγορα θα επιλυθούν τα ζητήματα της γέφυρας, της ανάπλασης του Καρνάγιου, της επανάχρησης των παλιών καπναποθηκών (Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και Τσιμίνο) και της εκμετάλλευσης των ιδιωτικών ακινήτων. Ο Δήμος Καβάλας μπορεί να γίνει το «παράδειγμα προς μίμηση»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ