- Πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Καβάλας, Χαράλαμπος Δράκος, θύμισε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης τη ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος είπε, βουρκωμένος, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι: «Η Μακεδονία είναι μία κι αυτή είναι ελληνική».
- Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ως θέση του κόμματος την εξεύρεση λύσης «πακέτο» σχολιάζοντας ότι: «Γιατί να συζητήσω με κάποιον που διεκδικεί το σπίτι μου; Ας αποδείξει αυτός ο κάποιος, με όρους καλής συμφωνίας, πως έχει πάψει να το διεκδικεί και μετά θα καθίσω στο τραπέζι για να συζητήσω και ίσως συμφωνήσω».
- Να συμφωνήσεις τι, αγαπητέ Νίκο Παναγιωτόπουλε; Την πρόταση που έκανε ο πολιτικά ομοϊδεάτης πρώην υπουργός και βουλευτής, Γιώργος Καλαντζής, περί σύνθετης ονομασίας σε μία λέξη, δηλαδή «Σλαβομακεδονία»; Μία τέτοια «λύση πακέτο» θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία στο Κοινοβούλιο, αν και όταν ο διαπραγματευτής υπουργός των Εξωτερικών υποθέσεων, Νίκος Κοτζιάς, εισάγει το σχετικό θέμα προς συζήτηση στην ολομέλεια;
- Στο πρόσφατο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας, οι πολίτες της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης διαδήλωσαν ξεκάθαρα την αντίθεση τους σε οποιαδήποτε χρήση του (αδιαμφισβήτητα) ελληνικού όρου «Μακεδονία» στην επίσημη ονομασία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων. Είναι βέβαιο ότι άκουσε να το βροντοφωνάζουν ο Γ. Καλαντζής, διότι ήταν παρών στο συλλαλητήριο.
- Εάν ο ελληνικός λαός επιλέξει για επόμενο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προτείνουμε να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών στον Γ. Καλαντζή (εφόσον εκλεγεί βουλευτής), ώστε να υπογράψουν με τον ομόλογο του των Σκοπίων τη σύνθετη ονομασία «Σλαβομακεδονία»!
- Επίσης, είπε ο πρώην υπουργός, ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτε από την είσοδο του κράτους των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιθέτως, θα κινδυνεύσει να χάσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στη βόρεια Ελλάδα (σ.σ. λόγω «μετανάστευσης» των επιχειρήσεων προς το κρατίδιο αυτό). Για την απώλεια των δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας έως σήμερα στη βόρεια Ελλάδα, που τα Σκόπια δεν έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποιος ευθύνεται;
- Την απάντηση έδωσε ο ίδιος(!) παρακάτω, στη συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέροντας τη (χαώδη) διαφορά στη φορολόγηση των επιχειρήσεων στη βόρεια Ελλάδα (25% έναντι 8% στα Σκόπια). Το υψηλό ποσοστό φορολόγησης, που υποχρέωσε την πλειοψηφία των εύρωστων ελληνικών επιχειρήσεων να μεταφέρουν την έδρα τους στα Σκόπια και στα άλλα γειτονικά κράτη των Βαλκανίων, επέβαλαν τα οικονομικά επιτελεία των κυβερνήσεων των προηγούμενων ετών. Σε μία από αυτές, ο Γ. Καλαντζής ήταν στέλεχος (υπουργός Μακεδονίας-Θράκης μάλιστα!).
- Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την είσοδο του κράτους των Σκοπίων και των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τουναντίον. Ίσως έτσι, αρθεί ο αθέμιτος φορολογικός ανταγωνισμός και συνειδητοποιήσει, επιτέλους, η ελληνική κυβέρνηση, ότι πρέπει να πάρει σοβαρά μέτρα, για να σταματήσει την αποψίλωση της βόρειας Ελλάδας από τις δυναμικές επιχειρήσεις και να «φέρει πίσω» όλες όσες άλλαξαν την έδρα τους, για να μην πληρώνουν στο κράτος «φοροεισπράκτορα» 25% φόρο.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα