-Η αντιδημαρχία οικονομικών είναι, κατά την άποψη μας, η πιο σημαντική στη διοίκηση ενός Δήμου. Όπως δήλωσε ο νέος αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Προμούσας: «Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργεί σωστά η οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς είναι ο κορμός και όλες οι άλλες είναι τα κλαδιά, αν ο κορμός τα τρέφει σωστά, όλα θα λειτουργούν καλύτερα».
-Όταν ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ανακοίνωσε το διοικητικό σχήμα, προκάλεσε απορία και προβληματισμό, ότι δεν όρισε αντιδήμαρχο οικονομικών. Επί ενάμισι έτος (και πλέον) ο Δήμος Καβάλας λειτουργούσε χωρίς αντιδήμαρχο στο πιο σοβαρό «χαρτοφυλάκιο»! Για την ακρίβεια, την οικονομική πολιτική και τη διοίκηση των οικονομικών Υπηρεσιών ασκούσε ο διευθυντής, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου! Όταν ρωτήσαμε τον δήμαρχο γιατί δεν όρισε αντιδήμαρχο οικονομικών και αν θα ορίσει έως το τέλος της τετραετίας, απάντησε ότι έτσι, δηλαδή χωρίς αντιδήμαρχο, υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία!
-Προφανώς, ο Θ. Μουριάδης αναζητούσε το κατάλληλο πρόσωπο για τη νευραλγική θέση, αλλά δεν μπορούσε να συμφωνήσει με δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων. Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων της δικής του παράταξης είναι περιορισμένος και ο δήμαρχος δεν εμπιστεύεται κανέναν, για να του αναθέσει το «χαρτοφυλάκιο» ευθύνης. Η ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Προμούσα, από τον συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο», εμφανίστηκε ως ευκαιρία. Ο Γιάννης Προμούσας δήλωνε ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία, που θα είναι προς όφελος του Δήμου και οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια» αμέσως.
-Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο Γιάννης Προμούσας αποφασίζει και χαράσσει την πολιτική πορεία του. Κάνει τις επιλογές του και είναι υπεύθυνος γι’ αυτές. Ωστόσο, δεν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ως ανεξάρτητος, ή υποψήφιος με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Θ. Μουριάδη. Εντάχθηκε στον συνδυασμό «Ανάσα για τον Δήμο», με επικεφαλής την Δήμητρα Τσανάκα, που πήρε, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του α΄ γύρου των δημοτικών εκλογών, δώδεκα (12) έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Επομένως, η έδρα που κατέλαβε, δεν είναι προσωπική επιτυχία. Ανήκει στον συνδυασμό.
-Στη θέση του Γιάννη Προμούσα μπορούσε να βρεθεί ο Κώστας Κουνάκος, ο οποίος εξελέγη με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε. Εκείνος, μάλιστα, έκανε απόπειρα να σχηματίσει συνδυασμό, αλλά απέτυχε κι έτσι συνεργάστηκε με τον συνδυασμό του Χρυσόστομου (Μάκη) Παπαδόπουλου. Όταν κάποιος αιρετός διαφωνεί, αισθάνεται «ξένο σώμα» μέσα σε μία ομάδα, αποχωρεί. Είναι άλλο πράγμα η αποχώρηση και άλλο η δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Διότι, η έδρα κερδήθηκε από τον συνδυασμό και καταλήφθηκε, αντίστοιχα, ανάλογα με την κατάταξη των υποψηφίων. Αν ο συνδυασμός «Ανάσα για τον Δήμο» είχε χαμηλότερο ποσοστό και λιγότερες έδρες, ο Γιάννης Προμούσας δεν θα εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος και σήμερα δεν θα οριζόταν αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Καβάλας. Επομένως, ο αιρετός που αποχωρεί, οφείλει να παραδώσει την έδρα στην παράταξη και να αντικατασταθεί από τον επιλαχόντα, ή την επιλαχούσα υποψήφιο. Αυτό ορίζει ο πολιτικός πολιτισμός και η λογική.