- Θεωρούμε ότι σκοπίμως η Νέα Δημοκρατία δεν ενημερώνει τους πολίτες πως θα διαχειριστεί τη διμερή συμφωνία, μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Σκοπίων, για την ονομασία του γειτονικού κράτους. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Νομού Καβάλας, μίλησε, πάλι, για εθνικά επιζήμια συμφωνία και προσπάθησε να «δικαιολογήσει» εκείνους που την υπέγραψαν κι εκείνους που την κύρωσαν στο εθνικό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι πρόκειται για ανόητους, επιπόλαιους και διεθνιστές! Όταν, όμως, κάποιος βλάπτει συνειδητά την πατρίδα του, δεν είναι ανόητος και επιπόλαιος. Και αντιστρόφως, όταν κάποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας του, δεν είναι έξυπνος και σοβαρός.
- Μία διεθνής συμφωνία, ακόμα και διμερής, είναι δύσκολο να ανατραπεί. Εκτός κι αν ένα από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη παραβεί κάποιο όρο της. Ποιο όργανο, όμως, είναι αρμόδιο, για να κρίνει κάτι τέτοιο και να παρακολουθεί την πιστή τήρηση της συμφωνίας; Λογικά, ο ειδικός διαμεσολαβητής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), Μάθιου Νίμιτς, οφείλει να είναι ο θεματοφύλακας της συμφωνίας που υπογράφηκε στις Πρέσπες. Ωστόσο, απουσίαζε εκείνη την «ιστορική» ημέρα, ενώ δεν δείχνει ενδιαφέρον να παρέμβει στις προκλήσεις που ήδη γίνονται από την πλευρά των Σκοπιανών.
- Καταλαβαίνετε ότι, σ’ αυτό το αρνητικά διαμορφωμένο διεθνές κλίμα σε βάρος της Ελλάδας, η ελληνική κυβέρνηση, οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν έχει περιθώρια αντίδρασης και διπλωματικών ελιγμών. Διότι, δεν αντιμετωπίζεται ως κυρίαρχο κράτος, μέλος του Ο.Η.Ε., της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
- Είμαστε βέβαιοι, ότι η Νέα Δημοκρατία ως πιθανή κυβέρνηση της χώρας, δεν θα προβάλει καμία αντίδραση για την ονομασία «βόρεια Μακεδονία». Ίσως «ψελλίσει» κάτι περί παραχώρησης της Μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας, αλλά δεν είναι λόγοι αυτοί, για να αλλάξει, ή για να καταργηθεί η συμφωνία. Έως τις εθνικές εκλογές, να είστε σίγουροι, η Νέα Δημοκρατία δεν θα «ανοίξει τα χαρτιά της» στο Σκοπιανό ζήτημα.
- Όσον αφορά το τοπικό ζήτημα, με την απώλεια των εσόδων από τα ενοίκια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας και τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, η παρέμβαση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή, κατά την άποψη μας, έγινε για να βγει από τον (πολιτική) υποχρέωση, αφού υπήρξε αθλητής του Ν.Ο.Κ. Το δήλωσε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, λέγοντας ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είναι δυνατό ρεαλιστικά να συνεχιστεί το παλιό καθεστώς παραχώρησης.
- Ζήτησε, μόνο, να βρεθεί η νομική φόρμουλα, ώστε να «αντικατασταθούν» τα έσοδα από τα ενοίκια των ακινήτων, με μία οικονομική ενίσχυση, που δεν θα περιορίζεται στην εφάπαξ αποζημίωση, για τη δαπάνη που έκαναν τα σωματεία για την κατασκευή των κτιρίων.
- Έως σήμερα, ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί καθόλου και από κανένα, ότι τόσα έτη, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας «νοίκιαζε» τα κτίρια στους ναυταθλητικούς ομίλους έναντι συμβολικού τιμήματος, ενώ εκείνα εισέπρατταν σεβαστά χρηματικά ποσά από τους ενοικιαστές των καταστημάτων.
- Μας προκαλεί απορία, το γεγονός ότι δεν παρενέβησαν ούτε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ούτε ο υφυπουργός αθλητισμού, για να δηλώσουν ότι θα διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των σωματείων. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας έκανε αυτό που μπορούσε, στο πλαίσιο της νομιμότητας, εξασφαλίζοντας τη στέγαση των γραφείων των ομίλων στα κτίρια. «Το μαχαίρι και το καρπούζι» έχουν, πλέον, οι πολιτικοί.
- Υποτίθεται πως η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην πρόσφατη ομιλία του στην Καβάλα, αλλά δεν βλέπουμε διάθεση να αλλάξουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις. Ποιος λόγος υπάρχει, άραγε, για τη συνέχιση ύπαρξης του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.;
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα
Έλα ντε πως λέγονται, όλοι αυτοί οι αφελείς διεθνιστές; Αλλά και αυτοί που τους άφησαν να προβούν σε αυτές τις ενέργειες σφυρίζοντας αδιάφορα πώς λέγονται; Ε κε Παναγιωτόπουλε;