Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών της εστίασης και μαγείρων, το 3ο σεμινάριο για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Καβάλας, που διοργανώνει η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Ο επόμενος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου 2018 και πάλι στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» της Καβάλας. Στους συμμετέχοντες μίλησαν: ο Αλέξανδρος Τσάλκος, χημικός, οινολόγος και sommelier, που παρουσίασε την τέχνη του οίνου, τις ποικιλίες κρασιού που παράγονται στην περιοχή, τον τρόπο συντήρησης του κρασιού και τον συνδυασμό των διαφόρων ποικιλιών με το φαγητό.

Η Ελίνα Τσαλουχίδου, καθηγήτρια Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Καβάλας, του τμήματος Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (chef), παρουσίασε την τέχνη του σερβιρίσματος, τον τρόπο καλωσορίσματος των πελατών στο εστιατόριο και άλλες πρακτικές τεχνικές που ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες εστίασης. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών από τον Καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη, που μαγείρεψε μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, τζατζίκι με σέσκουλα και καβουροπίλαφο με μπλε καβούρια. Τα μπλε καβούρια πρόσφερε ο Αγροτικός Αλιευτικός Συνεταιρισμός Λιμνοθαλασσών Κεραμωτής. Βοηθοί του chef είναι οι: Βασίλης Σιμιτλιώτης (chef) και οι μαθητές του Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας-Τμήμα Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef), Μαρία Αμιάδου και Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης. Το σεμινάριο κάλυψε με τηλεοπτικό συνεργείο, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ.), δίνοντας πανελλήνια προβολή στο εγχείρημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ