-Μισογκρεμισμένα στρατιωτικά κτίσματα, ένα υποτυπώδες αμαξοστάσιο για αστικά λεωφορεία, μερικά παραπήγματα, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με κατεστραμμένο χλοοτάπητα, ένας χώρος προσωρινής φύλαξης δέντρων που περιμένουν να μεταφυτευτούν και διάσπαρτοι «μπαζότοποι», συνθέτουν την θλιβερή εικόνα στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου», πίσω από το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου.
-Ο Στάθης Εριφυλλίδης κατασκεύασε το γήπεδο ποδοσφαίρου και αργότερα έγιναν δύο ακόμα χώροι με χλοοτάπητα, για να χρησιμοποιούνται ως προπονητήρια από τα τοπικά αθλητικά σωματεία. Η εικόνα, ωστόσο, μόνο με αθλητικό κέντρο δεν μοιάζει! Μετά από τον Στάθη Εριφυλλίδη, καμία δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας δεν έδειξε ενδιαφέρον για το παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου». Θα μπορούσε να γίνει το απτό επιχείρημα, από την πλευρά του Δήμου, για την παραχώρηση και του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου». Αλλά, πώς να παρουσιάσει την κατάσταση που βρίσκεται το στρατόπεδο «Κωτσάλου» ο Δήμος, για να πείσει την Υπηρεσία που διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία των ενόπλων δυνάμεων, ότι έχει σχέδιο για να αξιοποιήσει το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»; Το στρατόπεδο «Κωτσάλου», είναι παράδειγμα προς αποφυγήν!
-Τις προάλλες, στο γήπεδο ποδοσφαίρου έπαιξαν οι ομάδες κάτω των 19 ετών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» και του Μακεδονικού. Έπειτα από ένα σουτ νεαρού ποδοσφαιριστή, η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε την περίφραξη πίσω από την μία εστία του γηπέδου. Από εκείνη την πλευρά υπάρχει ένας λοφίσκος με μπάζα και δύο ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας αναζητούσαν, για μερικά λεπτά, την μπάλα μέσα στα μπάζα! Τέτοιες εικόνες συναντώνται μόνο στις υπανάπτυκτες χώρες. Δηλαδή, πίσω από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου να γίνεται εναπόθεση μπάζων. Ειλικρινά αισθανθήκαμε ντροπή, βλέποντας τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να ψάχνουν την μπάλα πάνω στο λοφίσκο. Ήταν δυσφήμηση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.
-Φαίνεται, όμως, ότι οι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας δεν αισθάνονται ντροπή. Και δεν ασχολούνται με την κατάσταση στο στρατόπεδο «Κωτσάλου». Σε μία άλλη πόλη, που γνωρίζουν πως η ανάπτυξη του αθλητισμού γίνεται με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, το στρατόπεδο «Κωτσάλου» θα ήταν ένα στολίδι! Η τελευταία μεγάλη παρέμβαση που έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης της Καβάλας, από πόρους του Δήμου, ήταν η ανακαίνιση του «Βερούλειου» γηπέδου. Δεν πρόκειται να δούμε δεύτερη. Ούτε οι χρηματοδοτήσεις από άλλες πηγές δεν αξιοποιούνται. Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Κώστας Χατζηαναστασίου, έχουν αρκετούς συμβούλους. Γιατί δεν τους ζητούν να βρούνε χρηματοδότηση για το στρατόπεδο «Κωτσάλου»;
-Σε προηγούμενο σχόλιο μας, προτείναμε να κατασκευαστεί ένα αθλητικό κέντρο μόνο για το ποδόσφαιρο, το οποίο θα χρησιμοποιούν τα τέσσερα σωματεία της πόλης (Βύρων, Α.Ε.Κ., Ηρακλής Ποταμουδίων, Καβάλα 2004). Αφού κατεδαφιστούν όλα τα εγκαταλελειμμένα στρατιωτικά κτίσματα, απομακρυνθούν τα παραπήγματα και τα μπάζα, θα κατασκευαστεί ένα κεντρικό γήπεδο με χλοοτάπητα, σύγχρονα αποδυτήρια, κυλικείο, μία μεταλλική κερκίδα 500 έως 1.000 (καθήμενων) θεατών και πυλώνες φωτισμού. Και στην υπόλοιπη έκταση, θα υπάρχουν μικρότερα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα, για να προπονούνται οι μεγαλύτεροι και οι μικρότεροι ποδοσφαιριστές των σωματείων. Όπως το αθλητικό κέντρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας στα Αμισιανά. Η θλιβερή κατάσταση στο στρατόπεδο «Κωτσάλου», δεν απασχολεί ούτε τα αθλητικά σωματεία, τα οποία χρησιμοποιούν τις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις. Και το όνειδος παραμένει!