Δεν θα εκπλαγούμε εάν το ερχόμενο Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», η Καβάλα B.C. πραγματοποιήσει μία εμφάνιση εναντίον του Αμύντα, με την οποία οι θεατές θα «τρίβουν τα μάτια τους», όπως στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. και τον Φάρο Κερατσινίου. Γιατί, αυτό που λείπει από την ομάδα της Καβάλας δεν είναι το ταλέντο, αλλά η εμπειρία. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε πως θα διαχειριστεί την κακή εμφάνιση εναντίον της ομάδας του Ψυχικού, που ήταν ένα ακόμα δείγμα των αγωνιστικών μεταπτώσεων που θα έχει στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Συνήθως, οι ομάδες που έχουν «μέταλλο», δεν επηρεάζονται από τις κακές «παρενθέσεις».
Αντιθέτως, συσπειρώνονται και δίνουν την «απάντησή» τους αμέσως. Ευελπιστούμε, ότι η Καβάλα B.C. έχει το «μέταλλο», για να ξεπερνάει τα άσχημα αποτελέσματα.
Επίσης, αποδεικνύεται πόσο σημαντική ήταν η προσθήκη του Σάββα Μανούσου (σ.σ. σαν αυτόν χρειαζόντουσαν τουλάχιστον δύο παίκτες ακόμα) στη «φροντλάιν» την τελευταία ώρα, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης στο «ρόστερ», που έχει τις παραστάσεις και την εμπειρία να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις.
Θα προσθέταμε και τον Σωκράτη Γκέλιο, που αγωνίζεται στην Καβάλα B.C. από την πρώτη περίοδο στην Α1 εθνική κατηγορία, αλλά όλα αυτά τα χρόνια ο ρόλος του ήταν συμπληρωματικός. Και δυστυχώς, φέτος δείχνει πως δεν είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στο ρόλο του ηγέτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και, κυρίως, στα αποδυτήρια. Η έλλειψη ενός παίκτη με προσωπικότητα, ο οποίος θα εμπνεύσει σεβασμό στους νεότερους σε ηλικία και θα είναι το «στήριγμά» τους, είναι ένα ακόμα μειονέκτημα της φετινής ομάδας.
Ο πιο κατάλληλος για τον ρόλο αυτό, κατά την άποψη μας, είναι ο πρώην αρχηγός της ομάδας, Χριστόφορος Στεφανίδης, ο οποίος είχε συμφωνήσει να επιστρέψει στην Καβάλα το καλοκαίρι του 2015, όμως την τελευταία ημέρα τον ενημέρωσε προσωπικά ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, ότι η συμφωνία «χάλασε». Αντί του Χρ. Στεφανίδη, επιλέχθηκαν να καλύψουν τη νευραλγική θέση του πλέι μέικερ, τον οποίο οι ειδικοί θεωρούν «προέκταση» του προπονητή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Αμερικανός Άλεξ Γκόρντον και τα «ελληνόπουλα», Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Γιάννης Δεμερτζής.
Ο πρώτος απομακρύνθηκε από την ομάδα τον Οκτώβριο του 2015, αφού αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια αν θυμόμαστε σωστά, ενώ οι δύο Έλληνες δεν πρόσφεραν τα προσδοκώμενα, γιατί βρέθηκαν, πάλι, στη «σκιά» ενός άλλου Αμερικανού, του Ράσελ Ρόμπινσον, που κι αυτός απομακρύνθηκε γρήγορα, για να έρθει στη θέση του ο Τάιλερ Λέιζερ. Στους παραπάνω να προσθέσουμε τον Πέτρο Βελισσαρίου, ο οποίος έχασε σχεδόν όλο το πρωτάθλημα λόγω ενός τραυματισμού.
Μετά τον υποβιβασμό της ομάδας της Καβάλας στην Α2 εθνική κατηγορία, ο Χρ. Στεφανίδης έγινε «γυρολόγος» της Α1 εθνικής κατηγορίας. Αγωνίστηκε διαδοχικά στον Κολοσσό Ρόδου, στον Αρκαδικό Τρίπολης και την τρέχουσα περίοδο ενισχύει την ομάδα του Λαυρίου.
Ούτε φέτος θεωρήθηκε ότι μπορούσε να ηγηθεί της προσπάθειας ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού και να αποτελέσει τον «θεμέλιο λίθο», για το «χτίσιμο» μιας ανταγωνιστικής ομάδας, η οποία «γύρισε σελίδα» στην ιστορία της και επιχειρεί μία νέα αρχή.
Αποκτήθηκαν οι νεαροί και ταλαντούχοι, χωρίς αμφισβήτηση, Ετινόσα Ερεβμπενάζιε, Χριστόφορος Κελαϊδής και ο έμπειρος ελληνοκύπριος, Νάσος Κυριακού. Ο πρώτος δεν αγωνίστηκε στις τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α2, με αντιπάλους τον Αίολο Αστακού, τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ., τον Φάρο Κερατσινίου και το Ψυχικό, γιατί δεν εκδόθηκε δελτίο από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο δεύτερος δείχνει πιο χρήσιμος, όταν αγωνίζεται στη θέση 2, ενώ ο τρίτος αγωνίστηκε 32 λεπτά σε τέσσερα παιχνίδια (σ.σ. 8 λεπτά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι) έχοντας πάρει τρεις άστοχες προσπάθειες!
Ο Χρ. Στεφανίδης μπορούσε να είναι μία αξιόπιστη λύση στη θέση 1, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα, αγαπάει την πόλη και επιθυμεί να βοηθήσει την Καβάλα B.C. Είμαστε βέβαιοι, ότι όποτε του ζητηθεί, θα επιστρέψει για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Έτσι, θα σταματήσει να είναι «γυρολόγος», σε ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια (basket league). Και αυτό το μαρτυρούν, οι αθρόες μετακινήσεις πρωτοκλασάτων Ελλήνων (και όχι μόνο) καλαθοσφαιριστών, σε ομάδες της Α2 εθνικής κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ