-Η επιμονή που δείχνει ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, για την ίδρυση της «ενεργειακής κοινότητας» του Δήμου, είναι αυτό που ζητάμε να κάνει και σε άλλα ζητήματα. Όπως, στην επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου στο πάρκο Φαλήρου. Πιστεύουμε πως η αξιοποίηση των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών, θα δώσει μεγάλη ώθηση στον τοπικό αθλητισμό και στην ανάδειξη της Καβάλας σε προορισμό αθλητικού τουρισμού. Δυστυχώς, η δημοτική Αρχή δεν έχει σχεδιασμό, για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Αναλίσκεται σε μικρές παρεμβάσεις, κυρίως εξωραϊσμού και δεν διεκδικεί χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
-Θέλουμε, λοιπόν, να καταθέσουμε την δική μας πρόταση, την οποία θεωρούμε ρεαλιστική και γρήγορα υλοποιήσιμη (με χρονικό ορίζοντα μιας δημοτικής θητείας). Εκτός από την αναγκαία ανακαίνιση του ανοιχτού κολυμβητηρίου, πιστεύουμε πως μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί το παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου». Εκεί, συγκεκριμένα, ο Δήμος Καβάλας έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ωραιότατο αθλητικό κέντρο μόνο για το ποδόσφαιρο, όπως το κέντρο που έχει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Καβάλας κοντά στο χωριό των Αμισιανών, το λεγόμενο και «ενωσιακό» αθλητικό κέντρο.
-Σήμερα, στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου» υπάρχει το γήπεδο που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Στάθη Εριφυλλίδη, αν δεν κάνουμε λάθος, το οποίο βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Ειδικά ο χλοοτάπητας χρειάζεται περιποίηση, γιατί το γήπεδο χρησιμοποιείται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Επίσης, πίσω από το κεντρικό γήπεδο υπάρχουν δύο «βοηθητικά» ακόμα ανάμεσα στα παλιά κτίσματα του στρατοπέδου. Προτείνουμε στην έκταση αυτή να κατασκευαστεί ένα ωραίο γήπεδο, με διάταξη βορράς-νότος, με φυσικό χλοοτάπητα, προβολείς φωτισμού, αποδυτήρια, μεταλλική κερκίδα 500 θεατών και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Στο κεντρικό γήπεδο, που βρίσκεται δίπλα στον δρόμο, θα κατασκευαστούν δύο μικρότερα βοηθητικά γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα, για να προπονούνται τα τοπικά σωματεία.
-Η άποψη μας είναι, ότι στο νέο αθλητικό κέντρο «Κωτσάλου» (σ.σ. μπορούν τα σωματεία να προτείνουν μία ονομασία παλιού ποδοσφαιριστή) πρέπει να μεταφερθούν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου της πόλης, δηλαδή ο Βύρων, η Α.Ε. Καβάλας, ο Ηρακλής Ποταμουδίων και η Καβάλα 2004. Θα γίνει ένα μικρό «ενωσιακό» αθλητικό κέντρο στην πόλη της Καβάλας.
-Έτσι, θα «ανοίξει ο δρόμος» για να πραγματοποιηθεί η δεύτερη πρόταση μας. Που αφορά στην μετατροπή του «Βερούλειου» γηπέδου σε στάδιο, για αποκλειστική χρήση από τους αθλητές και τις αθλήτριες στίβου. Εφόσον δεν χρησιμοποιείται για αγώνες ποδοσφαίρου, θα κατασκευαστεί στίβος με εννέα διαδρομές (κουλουάρ), ώστε η Καβάλα να διεκδικήσει αγώνες πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου. Η τοποθέτηση του ειδικού ελαστικού τάπηατα (ταρτάν) και η διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου, θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Καλούμε τον αντιδήμαρχο αθλητισμού, Κώστα Χατζηαναστασίου και τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, Αλέξη Γούλα, να ζητήσουν την βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας της Γ.Γ.Α. και την συνδρομή του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), για να συνταχθεί η απαραίτητη μελέτη του έργου. Είμαστε βέβαιοι πως θα ανταποκριθούν.
-Και τα δύο έργα, στο παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου» και στο «Βερούλειο» γήπεδο, δεν θα υπερβούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό. Ίσως είναι υπερβολικό το ποσό που αναφέρουμε. Η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας αξίζει να τα προγραμματίσει και να τα πραγματοποιήσει. Αρχίζοντας από το παλιό στρατόπεδο «Κωτσάλου», που είναι υποβαθμισμένη περιοχή.