-Μακάρι το ενδιαφέρον που έδειξε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, για τις παλιές καπναποθήκες που είναι ιδιοκτησία της «Θεμελιοδομής», στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, να το έδειχνε και για την διάσωση της περιουσίας του Δήμου Καβάλας, όπως είναι ο «Διόνυσος» και το παλιό κολυμβητήριο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Για το δεύτερο ακίνητο επιχείρησε να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα, ωστόσο η πρόταση που κατέθεσε (για χρηματοδότηση) ήταν ελλιπής! Έκτοτε, καμία ενέργεια, κανένα ενδιαφέρον, για να «αναζωογονηθεί» ένα όμορφο τμήμα της παραλίας. Επίσης, αγνοείται η τύχη του έργου της ανάπλασης στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και (θωρηκτού) Αβέρωφ, δηλαδή στην παλιά προβλήτα των πλοίων της γραμμής Καβάλα-Πρίνος. Το έργο αυτό, θα «ενοποιήσει» το παραλιακό μέτωπο και, κατά την άποψη μας, θα «δέσει» με την ανάπλαση που προτείνουμε να γίνουμε στην περιοχή του παλιού κολυμβητηρίου.
-Συγκεκριμένα, προτείνουμε να κατεδαφιστούν όλα τα σημερινά κτίσματα εντός του κολυμβητηρίου και να διατηρηθούν μόνο οι δύο υδατοδεξαμενές (πισίνες), που θα ανακαινιστούν φυσικά. Επίσης, στην πλευρά του δρόμου που οδηγεί προς την κεντρική είσοδο του πάρκου Φαλήρου, που στην ουσία είναι χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, να κατασκευαστεί καινούργια κερκίδα με μικρό στέγαστρο, όπως αυτό στην κύρια φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Τόσο η κερκίδα με το στέγαστρο, όσο και η διαμόρφωση της εισόδου στο πάρκο Φαλήρου, μπορούν να ανατεθούν στον σύλλογο αρχιτεκτόνων Καβάλας και η μελέτη να πληρωθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Στην λωρίδα μεταξύ της κερκίδας του κολυμβητηρίου και του πάρκινγκ του Διοικητηρίου, μπορεί να κατασκευαστεί ένα καλαίσθητο περιστύλιο με αψιδωτό χαρακτήρα, όπως στον εθνικό κήπο στην Αθήνα (σ.σ. εσωτερική φωτογραφία), το οποίο θα φωτίζεται τις νυχτερινές ώρες, για να διαμορφωθεί μία ιδιαίτερη είσοδος προς το πάρκο Φαλήρου.
-Βεβαίως, θα απαγορευτεί η στάθμευση των αυτοκινήτων, τα οποία θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο, στο τμήμα από την σημερινή είσοδο του κολυμβητηρίου μέχρι και την είσοδο του πάρκου. Όσον αφορά την λαϊκή αγορά, που γίνεται κάθε Σάββατο, οι πάγκοι που στήνονται στο τμήμα που προαναφέραμε, που θα κατασκευαστεί το «αψιδωτό περιστύλιο», θα στήνονται στο «Π» των δρόμων μπροστά από το Διοικητήριο.
-Στην πλευρά του κολυμβητηρίου που βρίσκονται τα αποδυτήρια, θα ανεγερθεί καινούργιο κτίσμα στο ύψος του δρόμου με την ίδια χρήση και στην απέναντι πλευρά, δίπλα στο λούνα παρκ, θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου για τους επισκέπτες. Η μικρή κερκίδα, από την πλευρά της θάλασσας, θα διατηρηθεί και θα προστατευθεί το κολυμβητήριο από τους νοτιάδες. Πιστεύουμε πως με ένα δάνειο μερικών εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. μονοψήφιο αριθμό), θα γίνει μία ωραιότατη ανάπλαση στην περιοχή. Και από «ανοιχτή πληγή», που είναι σήμερα, θα αποτελέσει «πόλο έλξης» για τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες.
-Η μελέτη θα είναι έτοιμη σε δύο-τρεις μήνες, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι, αν η δημοτική Αρχή αναθέσει την εργασία στον σύλλογο αρχιτεκτόνων. Το δάνειο θα ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και έως την άνοιξη του 2024, το καινούργιο ανοιχτό κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο! Το θέλετε, ή όχι, φίλτατε δήμαρχε Καβάλας;