- Κάποιες φορές, θεωρούμε τον βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ότι τον χαρακτηρίζει μία πολιτική αφέλεια. Λόγω της σημαντικής κοινοβουλευτικής εμπειρίας του, όμως, θα έπρεπε (και θα όφειλε) να είναι πιο προσεκτικός σ’ αυτά που λέει και ενίοτε γράφει.
- Θέλοντας να «χαλαρώσει το κλίμα», όπως είπε, στη συνέντευξη Τύπου των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που περιόδευσαν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καβάλα, πήρε το λόγο για να διηγηθεί ένα πραγματικό περιστατικό. Μαζί με αρκετούς συναδέλφους του βουλευτές από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε, συναντήθηκαν στη Βουλγαρία με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μία ώρα, γιατί ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είχε κι άλλη υποχρέωση στη συνέχεια. Δέκα λεπτά μετά την προκαθορισμένη έναρξη του επόμενου «ραντεβού», ο Μπόικο Μπορίσοφ διέκοψε τη συζήτηση με τους βουλευτές λέγοντας ότι θα συναντηθεί με μία αντιπροσωπεία Ελλήνων, για να συζητήσουν ενεργειακά θέματα. «Ήδη πέρασαν δέκα λεπτά και αν καθυστερήσω άλλα πέντε, η Ελλάδα θα καταστραφεί!», σχολίασε χαμογελώντας δυνατά. «Φανταστείτε πόσο χαμηλά έχει φτάσει η χώρα μας», ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι ένας Ιταλός συνάδελφος του τον «κλωτσούσε» κάτω από το τραπέζι, όταν ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έκανε χιούμορ με την κατάσταση στην Ελλάδα.
- Προφανώς, ο Ν. Παναγιωτόπουλος «κατάπιε τη γλώσσα του», αφού παρά τις «κλωτσιές» του Ιταλού βουλευτή, δεν απάντησε στην «πρόκληση» του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας. Αναρωτιόμαστε πως θα αντιδρούσε ο Ιταλός βουλευτής, αν ο Μπόικο Μπορίσοφ έλεγε κάτι σε βάρος της Ιταλίας. Μάλλον δεν θα άφηνε ασχολίαστο το χιούμορ του Βούλγαρου πολιτικού. Αναρωτιόμαστε, επίσης, εάν ο Μπόικο Μπορίσοφ θα τολμούσε να πει κάτι ανάλογο για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, ή κάποια άλλη ισχυρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Από την χιουμοριστική αναφορά του Βούλγαρου πρωθυπουργού, εξάγουμε το συμπέρασμα, πως η Βουλγαρία και μερικές ακόμα χώρες, έχουν μία πολύ διαφορετική αντίληψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής ιδέας. Δεν έχουν κατανοήσει τις αρχές και τις αξίες της ενωμένης Ευρώπης, τις οποίες ανέφεραν, με γλαφυρότητα, οι πρόεδροι της ελληνικής και της γαλλικής δημοκρατίας, στο επίσημο δείπνο υποδοχής του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Κι αυτό, διότι οι λαοί των χωρών αυτών, δεν έχουν την ευρωπαϊκή «κουλτούρα», όπως οι Έλληνες και οι Γάλλοι, που είναι πολλά χρόνια στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Κάποιος, όμως, οφείλει να ενημερώσει τον Μπόικο Μπορίσοφ, ότι η βασικότερη αρχή στη σχέση μεταξύ των μελών της Ε.Ε., είναι ο αλληλοσεβασμός.
- Σε αντιδιαστολή με το «λογοπαίγνιο» του Βούλγαρου πρωθυπουργού, ο Εμ. Μακρόν εξύψωσε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, ενώ στο τέλος της αντιφώνησης του αναφώνησε: «Ζήτω η Ελλάς, ζήτω η Γαλλία», αναγνωρίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας στην οικοδόμηση μιας διαφορετικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και την «αντίσταση» του ελληνικού λαού στα μνημόνια. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε, σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν η Βουλγαρία, έπειτα από οκτώ συνεχή και πολύ σκληρά χρόνια επιτήρησης.
- Όσον αφορά τον Ν. Παναγιωτόπουλο λυπούμαστε πολύ, γιατί στην προσπάθεια του να παίξει το αντιπολιτευτικό παιχνίδι εναντίον της κυβέρνησης, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την προσβλητική αναφορά του Μπόικο Μπορίσοφ κατά της Ελλάδας.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα