• Πολύ πιο σημαντικό, από το ταλέντο, την ποιότητα και την εμπειρία, για να πετύχει μία ομάδα τον στόχο της, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες σχετικά με το «χτίσιμο» ενός ανταγωνιστικού συνόλου, είναι η καλή σχέση μεταξύ των αθλητών και μεταξύ του προπονητή και των αθλητών. Η «χημεία», το «δέσιμο» μεταξύ των μελών του αγωνιστικού συνόλου. Το επιβεβαιώνει και ο νεαρός διεθνής πόιντ γκαρντ της ομάδας του Ψυχικού, Βασίλης Μουράτος, ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. «Ο πρώτος στόχος μας, ήταν να αποφύγουμε τα πλέι άουτ, το συντομότερο δυνατό. Από κει και πέρα, η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε κι αυτό κάνουμε. Έχουμε εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα του Ψυχικού. Είμαστε μία παρέα κι αυτό βοηθάει αγωνιστικά», δήλωσε σε μία συνέντευξη του.
  • Το εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα του Ψυχικού οφείλεται στον εξής, απλό, λόγο. Στην παρουσία του ίδιου προπονητή (Γιώργου Ρεμεντέλα) και μάλιστα επί σειρά ετών και ορισμένων έμπειρων παικτών, που αγωνίζονται στην ομάδα τα τελευταία χρόνια (Θωμάς Νίκου, Νίκος Παπανικολάου, Ντίνος Αχής), στους οποίους προστέθηκαν φέτος κάποιοι ακόμα έμπειροι παίκτες (Θοδωρής Τσιότρας, Γιάννης Σίνης) και μερικοί νέοι ταλαντούχοι, όπως ο Βασίλης Μουράτος. Η ανανεωμένη ομάδα του Ψυχικού «χτίστηκε», το περασμένο καλοκαίρι, πάνω σε δύο καλαθοσφαιριστές, με πολλές παραστάσεις από τις δύο υψηλότερες εθνικές κατηγορίες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης (Α1 και Α2), τους: Θωμά Νίκου και Νίκο Παπανικολάου. Δεν πρόκειται για τους καλύτερους παίκτες που αγωνίζονται στην Α2 εθνική κατηγορία, αλλά για δύο ιδιαίτερα χρήσιμους παίκτες. Δίπλα στον Θωμά Νίκου, που είχε φορέσει τη φανέλα της Καβάλα B.C. στην Α1 εθνική κατηγορία και ήταν η 3η επιλογή στη θέση του πόιντ γκαρντ, πίσω από τον Λιθουανό Γκούστας και τον Χριστόφορο Στεφανίδη, ο νεαρός και άπειρος Β. Μουράτος έχει βελτιωθεί ως παίκτης. Οι «παλιοί» στην ομάδα του Ψυχικού και ο προπονητής, έχουν δημιουργήσει το κλίμα που περιέγραψε ο Β. Μουράτος στα αποδυτήρια.
  • Αυτό το κλίμα προσπάθησε να δημιουργήσει στην Καβάλα B.C. o Ηλίας Μωσαΐδης και προσπαθεί, τον τελευταίο καιρό, ο Νίκος Πενταζίδης. Όμως, λείπουν οι παίκτες που θα αποτελέσουν το «σημείο αναφοράς», το «θεμέλιο», αφού στο «ρόστερ» που συγκροτήθηκε το καλοκαίρι του 2016, ο μοναδικός «παλιός» ήταν ο ρολίστας, Σωκράτης Γκέλιος. Η διοίκηση έφερε στην ομάδα νεαρούς ταλαντούχους, αλλά χωρίς πολλές παραστάσεις από την κατηγορία, παίκτες, από διαφορετικές ομάδες και με διαφορετικούς χαρακτήρες. Όπως αντιλαμβάνεστε, πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, το οποίο ελπίζει και εύχεται να έχει ευτυχή κατάληξη. Το ίδιο ευχόμαστε κι εμείς. Επομένως, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η πορεία που πραγματοποιεί η Καβάλα B.C. στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση του Παγκρατίου και του Γ.Σ. Λαρισαίων 1928, αλλά θα μπορούσε να έχει την πορεία των ομάδων του Αμύντα και του Ψυχικού. Προς το παρόν, βρίσκεται σε μία ενδιάμεση κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ