• Τίτλος δημοσιεύματος σε τοπική εφημερίδα, χαρακτηρίζει «ήττα» για την τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή τους Δήμους, την εγγραφή των νηπίων τεσσάρων ετών στα δημόσια νηπιαγωγεία, αντί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων.
  • Δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα του τίτλου, διότι η φοίτηση των νηπίων ηλικίας τεσσάρων ετών, δια νόμου που ψηφίστηκε προσφάτως από τη Βουλή των Ελλήνων, πρέπει να γίνεται στα δημόσια νηπιαγωγεία, στο πλαίσιο της διετούς προσχολικής αγωγής και της ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης.
  • Το τι θα πράξουν οι Δήμοι με το προσωπικό και τα κτίρια των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, είναι… «άλλο Ευαγγέλιο». Την ήττα θα υποστούν το Υπουργείο Παιδείας και ειδικότερα οι κατά τόπους προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εάν τον Σεπτέμβριο δεν είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία που επιλέχθηκαν, όχι πιλοτικά, αλλά με το «έτσι θέλω», για να εφαρμοστεί ο νόμος της διετούς προσχολικής αγωγής.
  • Ο συμπαθής Χρήστος Τσοχαταρίδης, νυν δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στον Δήμο Καβάλας και πρώην πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), συμφωνεί (και επαυξάνει) με την υλοποίηση του μεγάλου έργου ύδρευσης στην περιοχή των Φιλίππων.
  • Το έργο αυτό, δήλωσε, σχεδιάστηκε από το 2013 και ήταν «όραμα» της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας. Σήμερα, ωστόσο, στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που μελετούσε και οραματιζόταν έργα, ασκεί κριτική γιατί η νυν διοίκηση δεν εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α., ή κάποιο άλλο πρόγραμμα.
  • Κι εγώ, ο αδαής, ρωτώ το εξής. Αφού το έργο ύδρευσης των Φιλίππων το σχεδίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή, γιατί δεν εξασφάλισε και τη χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. για την υλοποίηση του; Τότε, μάλιστα, που δεν υπήρχε ζήτημα εμπλοκής του T.A.P. στο χρηματοδοτικό σχήμα που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης; Τουλάχιστον ας άρχιζε τότε, για να τελειώσει με τη σημερινή διοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ