- Έχω την εντύπωση, ότι σε μία δράση που έχει εθελοντικό χαρακτήρα, η συμμετοχή πρέπει να είναι αυθόρμητη και κυρίως συνειδητή. Στη Δράμα, σχολίασε ένα καρντάσι, συμμετείχαν 2.500 άτομα στην πανελλήνια δράση Let’s do it Greece, ενώ στην Καβάλα γύρω στα χίλια άτομα. Ο αριθμός ήταν αυξημένος, λόγω της συμμετοχής μαθητών και μαθητριών από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο Δήμος Δράμας, για να δελεάσει τους δημότες, έστησε «παραδοσιακές ελληνικές συνεστιάσεις», δηλαδή γλέντια, σε κάθε σημείο καθαρισμού και μοίρασε βραβεία.
- Το ζητούμενο στη δράση αυτή, δηλαδή, είναι να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας, ή να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, ώστε να διατηρούν καθαρή την πόλη που ζούνε; Κι ανταποκρίθηκαν όσοι και όσες ενδιαφέρθηκαν, πραγματικά, για τον σκοπό της εκστρατείας. Εύχομαι του χρόνου να γίνουν περισσότεροι από χίλιοι στην Καβάλα, αν και θεωρώ τον αριθμό πολύ ικανοποιητικό, συγκριτικά με το ενδιαφέρον των Καβαλιωτών για τον τόπο τους.
- Δεν καταλαβαίνω, επίσης, γιατί ο Δήμος Καβάλας πρέπει να απευθύνει πρόσκληση σε φορείς, συλλόγους, σχολεία κ.λπ. να συμμετέχουν; Ο Δήμος κάνει το κάλεσμα και «όσοι πιστοί προσέλθουν». Μπορούσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, να αποστείλουν ενημέρωση σε όλα τα σχολεία του Νομού, γιατί η δράση δεν αφορούσε μόνο τον Δήμο Καβάλας, για να δούμε ποια από αυτά θα ανταποκρίνονταν.
- Υπάρχουν κι άλλες ημέρες του έτους, που έχουν την ευκαιρία τα σχολεία να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν παρόμοιες δράσεις. Ας πούμε, σε μία προγραμματισμένη από της μηνιαίες εκδρομές τους, αντί να πάνε για παιχνίδι, βόλτα, ή καφέ, να αφιερώσουν χρόνο στον καθαρισμό του αυλόγυρου, ή ενός κοινόχρηστου χώρου κοντά στο σχολείο, σε συνεννόηση με τον Δήμο, για να τους παρέχει την τεχνική και υλική υποστήριξη. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και γλέντια.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα