-Η κατάργηση των δημοτικών σχολικών επιτροπών, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στον Δήμο Καβάλας. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα περάσει στους Δήμους, που μπορούν να διαχειριστούν και τις άλλες κοινωνικές δομές, όπως το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αν καταργηθούν τα αρμόδια Νομικά Πρόσωπα.
-Η «Δημωφέλεια», όμως, είναι «εργαλείο» για τον Δήμο Καβάλας. Και το «εργαλείο» αυτό, δεν πρέπει να χαθεί. Οι δημότες δεν γνωρίζουν την σοβαρή δουλειά που κάνει η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση. Και από αυτά που άκουσα τις τελευταίες ημέρες, καρντάσια, υπάρχουν, δυστυχώς, αιρετοί και πρώην άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έχουν άγνοια από την λειτουργία της επιχείρησης αυτής.
-Εάν είχε η «Δημωφέλεια» την αρμοδιότητα για τα δημοτικά ακίνητα του παλιού νοσοκομείου και του «Διόνυσου», για παράδειγμα, δεν θα παρέμεναν αναξιοποίητα. Άραγε, μπορεί ο Δήμος Καβάλας να κάνει την μεταβίβαση των ακινήτων αυτών στην «Δημωφέλεια», γιατί θα περνάνε τα χρόνια και θα γίνεται ατέρμονη συζήτηση πως θα αξιοποιηθούν.
-Εάν θέλουν να ενημερωθούν για την λειτουργία της «Δημωφέλεια», εκείνοι που θεωρούν πως δεν τρέχει κάτι αν καταργηθεί, μπορούν να ζητήσουν μία συνάντηση με τον πρόεδρο, τον διευθυντή και τα στελέχη στο «στρατηγείο» της επιχείρησης στην οδό Ομονοίας. Θα μάθουν, ακόμα, πόσα βραβεία πήρε η επιχείρηση για την δουλειά που γίνεται από το ολιγάριθμο προσωπικό.
-Ο Δήμος Καβάλας και όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα, πρέπει να έχουν αναπτυξιακά «εργαλεία», όπως οι δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, γιατί η συγκέντρωση πολλών αρμοδιοτήτων δεν θα κάνει καλό στην εύρυθμη λειτουργία τους. Η κεντρική διοίκηση συνεχίζει να «φορτώνει» με αρμοδιότητες τους Δήμους, αλλά τους αποψιλώνει σε προσωπικό και τους «στραγγαλίζει» οικονομικά! Στην Ελλάδα, είναι κεντρική (και διαχρονική) πολιτική επιλογή, ο στενός έλεγχος της αυτοδιοίκησης