-Υπάρχουν περιπτώσεις, καρντάσια, που αναρωτιέμαι εάν εξυπηρετούν σήμερα οι πολιτικές ταμπέλες. Στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Γαλλία, για παράδειγμα, φάνηκε στον α΄ γύρο ότι, οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις «ταμπέλες» που βάζουν τα Μέσα Προπαγάνδας (και όχι ενημέρωσης) στους υποψήφιους, διότι οι «ταμπέλες» εξυπηρετούν την χειραγώγηση των ψηφοφόρων. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην «αναμέτρηση» μεταξύ του Εμμανουέλ Μακρόν και της Μαρί Λεπέν στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία.
-Επειδή όλο το πολιτικό και οικονομικό καθεστώς επιθυμεί την επικράτηση του Εμμανουέλ, ή αν προτιμάτε να μην εκλεγεί η «ακροδεξιά» Μαρί, στο επικοινωνιακό παιχνίδι υπερτονίζεται η «ακροδεξιά» ιδεολογία της Λεπέν. Αλλά, πόσο είναι «απειλή» για την Γαλλία και για το κονκλάβιο των Βρυξελών (Ευρωπαϊκής Ένωσης) η Μαρί και πόσο απειλούν τους λαούς της Ευρώπης οι πολιτικές των κυβερνήσεων των ευρωπαϊκών κρατών;
-Στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης, για παράδειγμα, οι ηγέτες και τα πολιτικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ομολόγησαν την αποτυχία τους. Η Μαρί τάσσεται υπέρ μιας σκληρής γραμμής απέναντι στην μετανάστευση, θεωρώντας ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει και υποστηρίζοντας την απο-ισλαμοποίηση της γαλλικής κοινωνίας. Μεταξύ άλλων, έχει ζητήσει ποσόστωση στον αριθμό των νόμιμων μεταναστών.
-Το 1924 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.) θεσπίστηκε νόμος, που απέτρεπε την μετανάστευση από την Ασία και όρισε ποσοστώσεις στον αριθμό των μεταναστών από το ανατολικό ημισφαίριο. Επίσης, όρισε την σύσταση της «συνοριακής περιπολίας», για τον έλεγχο των χερσαίων συνόρων της χώρας. Είναι ο νόμος Johnson-Reed, τον οποίο ψήφισαν, προφανώς, ακροδεξιοί Αμερικανοί πολιτικοί με ρατσιστικές ιδέες. Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε στην Ελλάδα, για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, την Frontex, που είναι η «συνοριακή περιπολία» των Η.Π.Α. το 1924.
-Στον τομέα της ενέργειας, η Λεπέν υποστηρίζει την ενεργειακή ανεξαρτησία της Γαλλίας. Αυτός δεν είναι ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών της, που προωθούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.); Είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων Οργανισμών και της κοινωνικής ασφάλισης, στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) και στην παγκοσμιοποίηση. Είναι αντίθετη, επίσης, στον υπερεθνικισμό και τον φεντεραλισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει δεσμευτεί να βγάλει την Γαλλία από το ΝΑΤΟ και την σφαίρα επιρροής των Η.Π.Α., πρότεινε την κατάργηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) και, τέλος, είναι επικριτική απέναντι στο κίνημα του νεοφεμινισμού.
-Τις ίδιες θέσεις εκφράζουν πρόσωπα άλλων πολιτικών χώρων, τα οποία χαρακτηρίζονται, όμως, νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, οικολόγοι κ.λπ., αλλά όχι ακροδεξιοί. Το βέβαιο είναι, ότι η «ακροδεξιά» ιδεολογία της Μαρί Λεπέν, δεν έχει καμία σχέση με την ακροδεξιά ιδεολογία των ναζί που υπηρετούν στο «τάγμα Αζόφ», οι οποίοι πολεμούν για την ελευθερία της Ουκρανίας, με την στήριξη της δημοκρατικής κυβέρνησης και των προοδευτικών δυτικών συμμάχων!