-Πόσες φορές, ακόμα, ο Δήμος (Καβάλας) θα καθαρίσει το ανοιχτό κολυμβητήριο από τα σκουπίδια; Όποιος περάσει από το κολυμβητήριο, μία από αυτές τις ημέρες, θα απογοητευτεί, για πολλοστή φορά, από την άσχημη εικόνα! Πως μπορεί ένας περιφραγμένος χώρος που καθαρίζεται, να γεμίζει συνέχεια με σκουπίδια; Δυστυχώς, υπάρχουν οι ασυνείδητοι που ρυπαίνουν κάθε κοινόχρηστο χώρο, αλλά όταν βλέπουν ένα εγκαταλειμμένο οικόπεδο, ή κτήριο, είναι «πρόκληση» γι’ αυτούς!

-Δεν φτάνουν τα σκουπίδια, το ανοιχτό κολυμβητήριο βανδαλίζεται σε κάθε «ευκαιρία» από άτομα στα οποία οι λέξεις «σεβασμός» και «παιδεία» είναι άγνωστες! Ακόμα και η μαρμάρινη πινακίδα, που αναφέρει ότι το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, του αείμνηστου και εγκαινιάστηκε από τον επίσης αείμνηστο Αχιλλέα Καραμανλή, υφυπουργό προεδρίας της κυβερνήσεως, στις 21 Ιουλίου 1978, δεν «ξέφυγε» από τον «οίστρο» των βανδάλων. Ζητούμε από την δημοτική Αρχή να απομακρύνει την πινακίδα, να την καθαρίσει και να την φυλάξει. Έως ότου επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο. Γιατί πρέπει να επαναλειτουργήσει. Έγινε ξεκάθαρο αυτό, φίλτατε δήμαρχε Θόδωρε Μουριάδη; Επιτέλους, φτιάξτε το ανοιχτό κολυμβητήριο και παραδώστε το στην κοινωνία της Καβάλας.

-Ήδη, όλα τα κτίσματα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν ξανά. Επομένως, πρέπει να κατεδαφιστούν και να διατηρηθεί μόνο η μεγάλη υδατοδεξαμενή (πισίνα). Προτείνουμε να ανακαινιστεί η μεγάλη υδατοδεξαμενή και να κατασκευαστεί μία δεύτερη μήκους 25 μέτρων ως «βοηθητική». Ακόμα, να διατηρηθεί η κερκίδα από την πλευρά της θάλασσας, να προστατευτεί με περισσότερους φυσικούς, ή τεχνητούς, ογκόλιθους και να κατασκευαστεί καινούργια στην απέναντι πλευρά του Διοικητηρίου, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του κολυμβητηρίου. Στο χώρο που βρίσκονται τα αποδυτήρια, επίσης, να αναγερθεί κτίσμα με ισόγειο και όροφο, για να στεγαστούν αποδυτήρια, τουαλέτες για το κοινό, γραφεία, ιατρείο, γυμναστήριο και αποθηκευτικός χώρος. Και στο ανατολικό τμήμα του οικοπέδου, όπου βρίσκεται το γυμναστήριο, να γίνει ένα ακόμα κτίσμα με ισόγειο και όροφο, το οποίο θα λειτουργήσει ως εντευκτήριο και κυλικείο.

-Το 2023, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και του Δήμου Αθηναίων, στον οποίο παραχωρήθηκε (για 25 έτη) το ιστορικό πρώτο κολυμβητήριο στην Ελλάδα στην περιοχή του Ζαππείου μεγάρου. Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης των χώρων, την συντήρηση του κολυμβητηρίου και την διάθεση του προσωπικού για την λειτουργία του. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα έχει την εποπτεία των εργασιών, ενώ θα αναλάβει την έκδοση των σχετικών εγκρίσεων.

-Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει και για το ιστορικό ανοιχτό κολυμβητήριο στο πάρκο Φαλήρου. Δηλαδή, να ζητήσει η δημοτική Αρχή να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), με σκοπό την ριζική ανακαίνιση και επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, είναι άνθρωπος του υγρού στίβου (παλιός αθλητής της υδατοσφαίρισης) και είμαστε σίγουροι πως θα είναι θετικός στην συνεργασία. Το ερώτημα είναι, αν υπάρχει βούληση από την πλευρά της δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του δημάρχου Καβάλας.

-Το κολυμβητήριο στο πάρκο Φαλήρου θα γίνει «κόσμημα» για την πόλη και θα αναβαθμίσει το παραλιακό της μέτωπο. Είναι ευλογία να έχει η Καβάλα ένα κολυμβητήριο μέσα στον αστικό ιστό. Στην συντήρησή του, θα συμβάλλει ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων (Ν.Ο.Θ.Α.), που θα έχει την κύρια χρήση της εγκατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ