-Είναι η (κακή) «μοίρα» των χώρων που εγκαταλείπονται, να γίνονται εστίες ρύπανσης και «ανοιχτές πληγές» για το αστικό περιβάλλον. Μία τέτοια «πληγή», είναι το παλιό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται στην άκρη του πάρκου Φαλήρου. Από την ημέρα που έπαψε να λειτουργεί, ο περιβάλλων χώρος και το εσωτερικό του καταστήματος, έχουν περιέλθει σε άσχημη κατάσταση. Μαζί με το κολυμβητήριο, στην είσοδο του πάρκου, είναι δυσφήμηση για το όμορφο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η δεύτερη φωτογραφία που δημοσιεύουμε με το κείμενο, λήφθηκε από τον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματος, που έγινε, στην κυριολεξία, σκουπιδότοπος!
-Δεν γνωρίζουμε αν την αρμοδιότητα έχει ο Οργανισμός Λιμένα, ή ο Δήμος Καβάλας (σ.σ. αρμόδιος φορέας, προφανώς, είναι εκείνος που εισέπραττε το μίσθωμα για την λειτουργία του καταστήματος), ωστόσο θεωρούμε συνυπεύθυνους τους δύο φορείς για την κατάντια του ακινήτου! Οι δύο αυτοί φορείς, επίσης, θα δώσουν την λύση στο πρόβλημα. Θα έπρεπε, ήδη, να ασχοληθούν με το ζήτημα. Πρωτίστως ο Δήμος, αφού το κατάστημα βρίσκεται εντός του πάρκου και καταλαμβάνει εξαιρετική θέση.
-Έχουμε καταθέσει την άποψη μας και θα την καταθέσουμε όσες φορές χρειαστεί, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του μεγαλύτερου πάρκου της Καβάλας, που αποτελεί τμήμα του παραλιακού μετώπου της. Όταν κατασκευάστηκε το πάρκο στην περιοχή του Φαλήρου, την δεκαετία του 1970, περιλάμβανε και (υπαίθριες) αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα αντισφαίρισης και το γήπεδο καλαθοσφαίρισης/πετοσφαίρισης). Δίπλα στο πάρκο, επίσης, κατασκευάστηκε το κολυμβητήριο. Από τις εγκαταστάσεις αυτές, παρέμεινε μόνο το γήπεδο καλαθοσφαίρισης! Τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης και της πετοσφαίρισης μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, την δεκαετία του 1980, ενώ τα αθλήματα του υγρού στίβου μεταφέρθηκαν στο κλειστό κολυμβητήριο στο Περιγιάλι. Όσον αφορά την αντισφαίριση, μετά την κατάργηση των (δύο) γηπέδων στο πάρκο Φαλήρου, φιλοξενείται στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα.
-Κι ενώ η Καβάλα χρειαζόταν αθλητικές εγκαταστάσεις, οι υπάρχουσες στο πάρκο Φαλήρου καταργήθηκαν! Και οι αθλητικοί σύλλογοι αναζητούν κατάλληλους χώρους για να προπονούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες τους. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι το πάρκο Φαλήρου πρέπει να αποκτήσει τον παλιό χαρακτήρα του και να γίνει, εκτός από παιδότοπος και χώρος άθλησης. Προτεραιότητα είναι η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, για το οποίο οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες αισθάνονται ντροπή σήμερα. Και παράλληλα, να κατασκευαστούν γήπεδα εντός του πάρκου. Η πρόταση μας είναι, στην θέση του παλιού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, να κατασκευαστεί ένα «συγκρότημα» για το ολυμπιακό άθλημα της πετοσφαίρισης στην άμμο (beach volleyball), το οποίο θα πάρει την πιστοποίηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.), όπως αρκετές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.
-Στην πόλη και στον Νομό Καβάλας ασχολούνται με την πετοσφαίριση (σάλας) πολλά κορίτσια και αγόρια. Κάποια από αυτά, θα δοκίμαζαν και το εξίσου θεαματικό άθλημα της πετοσφαίρισης στην άμμο, αν υπήρχαν τα γήπεδα. Χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο αθλητισμός. Επίσης, το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Cosmopolis festival, διεξήχθη για πρώτη φορά ένα τουρνουά πετοσφαίρισης στην άμμο. Αν θυμόμαστε σωστά, το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στον χώρο πίσω από τον προσήνεμο μόλο του λιμανιού «απόστολος Παύλος». Αναρωτιόμαστε, γιατί να μην κατασκευαστεί ένα πιστοποιημένο γήπεδο στο πάρκο Φαλήρου, όπου θα διεξάγεται το τουρνουά αυτό, αλλά και μεγαλύτερες διοργανώσεις πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου; Η θέση που βρίσκεται το παλιό κατάστημα στην άκρη του πάρκου είναι ιδανική!