-Έχουμε την αίσθηση ότι, η δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας σε διάφορες περιοχές, εντός και εκτός του αστικού ιστού, δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Οι χώροι αυτοί λειτουργούν, κατά την άποψη μας, ως πολλαπλασιαστές του προβλήματος. Πείτε μας, ειλικρινά, ποιος άνθρωπος θα τολμήσει να πλησιάσει στον χώρο που «φιλοξενούνται» 120 σκύλοι, μεταξύ του Ζυγού και του Κρυονερίου; Στον χώρο αυτό, όπως είπε ο αντιδήμαρχος παιδείας, πολιτισμού και δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, υπάρχουν σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα. Ο Δήμος Καβάλας, δηλαδή, δημιούργησε έναν ανεξέλεγκτο χώρο συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων, όπου οι πολίτες μπορούν να «ξεφορτωθούν» τα ζώα τους, διότι δεν θέλουν να τα παραδώσουν στο δημοτικό κυνοκομείο.

-Οι Δήμοι πρέπει να διαθέτουν σύγχρονα και ασφαλή κυνοκομεία, στα οποία θα γίνεται σωστή φροντίδα των ζώων. Ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να αποκτήσει τέτοιο κυνοκομείο στο αγρόκτημα Ζυγού, με δυνατότητα περίθαλψης έως 40 ζώων. Αντιλαμβάνεστε την μεγάλη διαφορά μεταξύ του κυνοκομείου και του χώρου φιλοξενίας. Δεν φτάνει το γκέτο αδέσποτων ζώων μεταξύ του Ζυγού και του Κρυονερίου, η δημοτική Αρχή σχεδιάζει να δημιουργήσει χώρο για την μεταφορά αδέσποτων ζώων και εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Περιγιάλι! Ο κάθε μετανάστης, είπε ο αντιδήμαρχος, θα αναλάβει από ένα ζώο, το οποίο θα φροντίζει στον περιφραγμένο χώρο που διαμένει στην δομή. Λόγω της δομής, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των Καβαλιωτών στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Εάν μεταφέρονται και αδέσποτα ζώα στο παλιό στρατόπεδο, θα μπει ταφόπλακα στο όραμα της δημιουργίας του μητροπολιτικού πάρκου στην ανατολική πλευρά της Καβάλας! Οι τοπικοί άρχοντες εγκατέλειψαν το όραμα αυτό και υποτάχτηκαν στα πολιτικά και άλλα συμφέροντα. Πρόκειται για απογοήτευση.

-Θέλουμε να ρωτήσουμε τον αντιδήμαρχο και την δημοτική Αρχή, μετά την κατασκευή του οργανωμένου κυνοκομείου στο αγρόκτημα Ζυγού, θα διατηρηθούν οι χώροι φιλοξενίας αδέσποτων ζώων; Πως θα λύσουν το πρόβλημα, όταν υπάρχουν 40 ζώα στο κυνοκομείο και περισσότερα από 100 ζώα εκτός του πιστοποιημένου κυνοκομείου; Πως θα προχωρήσουν οι προσπάθειες των στειρώσεων και των υιοθεσιών, όταν ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων δεν ελέγχονται από τον Δήμο; Θα μπορούνε οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες να υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα που δημιουργούν αγέλες στους χώρους φιλοξενίας εκτός του κυνοκομείου; Ποιος θα εγγυάται για την υγεία των ζώων αυτών; Σε τελικά ανάλυση, αν το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων μπορεί να λυθεί με τους «χώρους φιλοξενίας» και την «υιοθεσία» σκύλων από τους μετανάστες στην δομή του Περιγιαλίου, ποια είναι η χρησιμότητα κατασκευής και λειτουργίας του οργανωμένου κυνοκομείου;

-Η δημοτική Αρχή πρέπει να σταματήσει να «άγεται και να φέρεται» από τα μέλη των φιλοζωικών συλλόγων. Και να εφαρμόσει την νομοθεσία για τα αδέσποτα ζώα, που δεν προβλέπει την ύπαρξη «χώρων φιλοξενίας» εντός και εκτός του αστικού ιστού, παρά μόνο κυνοκομείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ