Η επαφή που είχε η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου, με επαγγελματίες του τουρισμού της Ινδίας, στη διάρκεια της παρουσίας της στη διεθνή έκθεση στη χώρα αυτή, φαίνεται πως θα αποδώσει καρπούς για τον τοπικό τουρισμό. Όπως ανέφερε, στη συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης που έγινε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της «Δημωφέλεια» καταφθάνουν αιτήματα από τη μακρινή χώρα της Ασίας, για τη σύναψη τουριστικών σχέσεων.
Στα μέσα του Νοεμβρίου, μάλιστα, θα επισκεφτεί την Καβάλα, για τέσσερις ημέρες, τουριστικός πράκτορας από τον Ινδία, ο οποίος έχει εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασία με τον Δήμο και τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση. «Η έλευσή του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα, δεν είναι τυχαία», σημείωσε η Αν. Ιωσηφίδου. Επίσης, επικεφαλής ταξιδιωτικής εταιρείας της Ινδίας, ζήτησε πληροφορίες από τη «Δημωφέλεια», με σκοπό να οργανώσει σχολική εκδρομή στην Καβάλα.
Στην προσπάθεια αυτή, είπε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», συνέβαλε η πρόσφατη υπογραφή (σ.σ. τον περασμένο Σεπτέμβριο) συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας για την απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών, η οποία έχει τον τίτλο: «Συμφωνία ανοιχτών ουρανών». Είναι πολύ σημαντικό, ανέφερε η Αν. Ιωσηφίδου, να λυθεί το πρόβλημα της αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών, γιατί θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας των Ινδών προς την Ελλάδα. Οι Ινδοί, συμπλήρωσε, δεν ενδιαφέρονται για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά για τον πολιτισμό ενός τόπου. Η Ελλάδα, όπως και η Ινδία, είναι χώρες με πανάρχαιους πολιτισμούς, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η «έλξη» μεταξύ των λαών τους.
Τις επόμενες εβδομάδες, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Δημωφέλεια» θα επιδιώξει να συναντηθεί με στέλεχος της εταιρείας Fraport, η οποία διαχειρίζεται τον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», με σκοπό να ενημερώσει, αφενός, για τη διάκριση του Δήμου Καβάλας στη διεθνή έκθεση της Ινδίας (σ.σ. η Καβάλα βραβεύτηκε ως καλύτερος νέος τουριστικός προορισμός) και, αφετέρου, για το ενδιαφέρον των Ινδών να συνδεθούν αεροπορικά με την περιοχή.
Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» παρουσίασε, ακόμα, αριθμητικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα και τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία του ηπειρωτικού τμήματος του Νομού Καβάλας (σ.σ. πλην της Θάσου), τα οποία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Όσον αφορά την επισκεψιμότητα στην Καβάλα, επικαλέστηκε τον αριθμό των εισιτηρίων που κόπηκαν στο φρούριο την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2016. Ανέφερε, μάλιστα, ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2014, καταγράφηκε αύξηση 33% στα εισιτήρια!
Σχετικά με τις διανυκτερεύσεις, παρουσίασε τα στοιχεία που εστάλησαν στη «Δημωφέλεια» από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία δείχνουν αξιοσημείωτη άνοδο. «Είμαι αισιόδοξη ότι το 2016 θα πάμε ακόμα καλύτερα. Στη «Δημωφέλεια» δεν παίρνουμε απλά αποφάσεις. Δουλεύουμε σκληρά και έρχονται αποτελέσματα», σημείωσε.
Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, ήταν η κατάρτιση του σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας για το έτος 2017. Το σχέδιο αυτό θα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, πενταετίας όπως ανέφερε η Αν. Ιωσηφίδου και θα εμπλουτιστεί με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των μελών της επιτροπής, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν εντός μιας εβδομάδας.