• Μακάρι όλοι οι δημοτικοί συνδυασμοί να έκαναν στη διάρκεια της θητείας τους μία (έστω) εθελοντική δράση κάθε έτος, όπως αυτή που έκαναν μέλη της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης, για την επέτειο της γενοκτονίας του ελληνισμού του Πόντου.
  • Κάθε συνδυασμός έχει γύρω στους εκατό υποψηφίους. Αυτοί μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες και μία ημέρα, ή δύο κάθε έτος, μπορούν να «εξορμήσουν» στην πόλη, ή στην περιφέρεια του Δήμου Καβάλας και να κάνουν μία κοινή δράση.
  • Για να διοικήσει κάποιος πρέπει να γίνει το παράδειγμα (προς μίμηση). Δεν μπορεί να ζητάει από τους πολίτες, για παράδειγμα, να διατηρούν καθαρό έναν κοινόχρηστο χώρο, όπως το αλσύλλιο των Πεντακοσίων, όταν δεν συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις.
  • Δεν γίνεται, επίσης, να καλεί τον λαό να ενισχύσει το εθελοντικό κίνημα, όταν δεν έχει προσφέρει ποτέ στον τόπο του εθελοντικά.
  • Οι συνδυασμοί σεν συγκροτούνται μόνο για την περίοδο των εκλογών και μετά από αυτές αδρανοποιούνται. Είναι συλλογικότητες ενεργών πολιτών (υποτίθεται), με διάθεση να προσφέρουν όλο το χρόνο. Ας είναι ο «Κλεισθένης» η αφετηρία, για να λειτουργήσουν οι δημοτικοί συνδυασμοί ως ομάδες εθελοντικού έργου, ώστε να συσπειρώσουν κι άλλους πολίτες και να καλλιεργήσουν τη συμμετοχή στα κοινά.
  • Διότι, καρντάσια, πιστεύω ότι ο βασικός ρόλος των δημοτικών συνδυασμών, είναι να φέρουν τον κόσμο κοντά στα κοινά. Να τον κάνουν να ενδιαφερθεί για τον τόπο στην πράξη και να θέλει να τον αλλάξει, όχι μόνο με τη ψήφο, αλλά με την ενεργή παρουσία του.
  • Είμαι βέβαιος ότι αν γινόταν η προσπάθεια αυτή τα προηγούμενα έτη, όλοι οι συνδυασμοί θα είχαν ένα σταθερό «πυρήνα» υποψηφίων και δεν αναζητούσαν, με αγωνία, άτομα για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια. Είναι, λοιπόν, η ευκαιρία για να γίνει η αρχή και θα δούμε το αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ