-Το Τμήμα Χημείας του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), που έχει έδρα στην Καβάλα (στον πανεπιστημιακό κόμβο όπως τον λένε), συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, για να διοργανώσουν ένα «διεθνές σχολείο» για φοιτητές στην Καβάλα.

-Αν τα τμήματα στον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας είναι υποβαθμισμένα, όπως λένε μερικά καρντάσια, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, που ένα από αυτά συνεργάζεται με ένα φημισμένο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Δεν είναι αυτό μία αναγνώριση και συγχρόνως επιβράβευση, για την δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο τμήμα και τον πανεπιστημιακό κόμβο στην Καβάλα; Αυτή η συνεργασία, καρντάσια, είναι η «παρακαταθήκη» που άφησε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας και στην συνέχεια Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που ανέπτυξαν ένα δυναμικό δίκτυο συνεργασιών με πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

-Αυτό το δίκτυο συνεργειών, είναι κατάκτηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και όχι του ΔΙ.ΠΑ.Ε., ούτε του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Δεν καταλαβαίνω γιατί την κατάκτηση αυτή, πρέπει να εκμεταλλευτεί το «Δημοκρίτειο», αν γίνει η μετακίνηση των τμημάτων της Καβάλας στο συγκεκριμένο ίδρυμα. Πως θα αναβαθμίσει την συνεργασία αυτή, η υπαγωγή του τμήματος Χημείας στο Δ.Π.Θ.;

-Επίσης, η συνέργεια μεταξύ του τμήματος Χημείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, δείχνει τον δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη και, κυρίως, την εξωστρέφεια των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Αν μπορούν, καρντάσια, οι Έλληνες φοιτητές και οι Ελληνίδες φοιτήτριες μέσα από τέτοιες συνεργασίες, όπως το διεθνές σχολείο στην Καβάλα, να έρχονται σε επαφή με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, γιατί να ιδρυθούν μη κρατικά πανεπιστήμια Ελλάδα;

-Να σημειώσω, τέλος, ότι από τις 12 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2024, θα έρθουν στην Καβάλα τρεις καθηγητές από την Σορβόννη, για να κάνουν μάθημα σε 21 φοιτητές του τμήματος Χημείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ