IM000106.JPG
  • Η πρόσφατη αναφορά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, για τη δολιοφθορά στην υδροδότηση των ορεινών οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, είναι ένα ακόμα περιστατικό που καταδεικνύει την ανάγκη να λυθεί οριστικά το ζήτημα της ύδρευσης στην περιοχή. Είναι ανήθικο, βεβαίως και κατακριτέο, κάποιος άγνωστος να προσπαθεί, με δόλιο τρόπο, να εμποδίσει το νερό να φτάσει στους συμπολίτες που ζούνε στα ορεινά! Είμαστε σίγουροι, ότι οι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ερευνήσουν το ζήτημα και θα ανακαλύψουν τον δολιοφθορέα.
  • Είναι ζήτημα χρόνου, όπως αναφέρθηκε ακόμα, η ολοκλήρωση της συμφωνίας, για την παραχώρηση του παλιού αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα στη σχολή πιλότων Egnatia Aviation, η οποία εδρεύει στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Χωρίς αμφιβολία, η μετεγκατάσταση της σχολής στον Αμυγδαλεώνα, θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη της εταιρείας, η οποία χρειάζεται τον «δικό» της χώρο για να αναπτυχθεί. Και το παλιό αεροδρόμιο είναι ο πιο κατάλληλος. Μακάρι μέσω αυτής της παραχώρησης, από την Πολεμική Αεροπορία προς την εταιρεία, να ωφεληθεί και η τοπική κοινωνία, με την ευρύτερη έννοια και όχι με τη στενή, του Δήμου Καβάλας, όπως έθεσε το ζήτημα ο Κωστής Σιμιτσής (επικεφαλής της μειοψηφίας).
  • Εφόσον τα χρήματα από τα πρόστιμα των αυθαίρετων κατασκευών υπάρχουν, οφείλει η δημοτική αρχή να τα μεταφέρει, το συντομότερο, στο ταμείο του Δήμου Καβάλας. Τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ είναι πολύ σεβαστό ποσό στην περίοδο που διανύουμε και ο Δήμος Καβάλας έχει μεγάλη λίστα, με τα πράγματα που μπορεί να κάνει αξιοποιώντας τα χρήματα αυτά. Ψηλά στη λίστα βρίσκεται η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, όπως ανέφερε η δήμαρχος, που πρέπει να γίνει πιο ελκυστική για τους ντόπιους και για τους ξένους.
  • Γενικά, το παραπάνω ποσό πρέπει να αξιοποιηθεί σε έργο, ή έργα, τα οποία θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην πόλη. Η ανάπλαση μιας πλατείας και μάλιστα της κεντρικής σε μία πόλη, είναι μία παρέμβαση που δεν γίνεται κάθε πέντε, ή δέκα, έτη. Γι’ αυτό, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, εφόσον προταχθεί, από τη δημοτική αρχή, το συγκεκριμένο τεχνικό έργο.
  • Όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, την καλή εποχή, που το (κοινοτικό) χρήμα έρρεε άφθονο προς την Ελλάδα, οι κυβερνώντες δεν ασχολήθηκαν καν με τα βήματα που έπρεπε να γίνουν, για την μείωση των απορριμμάτων που θάβονται, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών κ.λπ. Ευτυχώς, λέμε, που δεν συζητάμε σήμερα για τη διαχείριση των λυμάτων, τα οποία ρίχνονταν, ανεξέλεγκτα, στη θάλασσα, στα ποτάμια, στις κοίτες των χειμάρρων και όπου αλλού ήταν βολική η εναπόθεση τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ