Διά στόματος κυρίου Μητρόπουλου, πληροφορηθήκαμε τα μελλούμενα που επιφυλάσσουν κάποιοι, υπέρμαχοι της εξάλειψης από του εκπαιδευτικού χάρτου, του πάλαι ποτέ κραταιού Τ.Ε.Ι. Καβάλας.
Μία αναδρομή στο όχι πολύ μακρινό 2013, αρκεί για να θυμίσει τον βρώμικο ρόλο συγκεκριμένων «παραγόντων», σε βάρος των συμφερόντων της Καβάλας. Όσοι το επιχειρήσουν, θα συναντήσουν τον πρωτεργάτη του εγχειρήματος τότε, τον θλιβερό κύριο Μητρόπουλο.
Ήταν άνοιξη του 2013, όταν η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το σχέδιο «Αθηνά», άλλαζε βίαια τον εκπαιδευτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα μας. Ήταν τότε, που η Καβάλα, με την εκπροσώπηση 4 κυβερνητικών βουλευτών, κώφευε στην επιχειρούμενη εξαφάνιση του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, ξεκινώντας το ταξίδι της τάχα αναβάθμισης που θα υπηρετούσε την ανάπτυξη της. Και για να μην αδικούμε κανένα, την ίδια στρεβλή πολιτική, με το αποκαλούμενο «Αθηνά 2», επέβαλλε η πρώτη φορά Αριστερά, κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. Κεντρική στόχευση, η κατάργηση του συνόλου των ανωτάτων τεχνολογικών ιδρυμάτων της χώρας, κόντρα στις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και η δια της πανεπιστημιοποίησης, στην συνέχεια, συγχώνευσή τους. Υπό αυτές τις συνθήκες, καταλήξαμε στην Καβάλα με έναν, προς το παρόν, κόμβο πανεπιστημίου, από ένα αυτοτελές τεχνολογικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που είχαμε. Τεχνολογικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με κορυφαίες σχολές και τμήματα στην Ελλάδα, όπως αυτά των τεχνολόγων πετρελαίου, Βιομηχανικής Πληροφορικής, Διαχείρισης Πληροφοριών κ.α.
Οι συνθήκες φαίνεται ωρίμασαν και μετά από μία υπέρ δεκαετή ζητιανιά, προσωρινά θα καταλήξουμε σε εξυγίανση δια απορροφήσεως από το Δημοκρίτειο. Και για να μην μπερδεύεστε, αναφέρομαι σε αυτό το ίδιο Δημοκρίτειο, που πριν μερικά χρόνια έβγαζε σπυριά για το ίδρυμα της Καβάλας. Συμφέροντα Καβάλας-Μητρόπουλος 0-3.
Κι ενώ αυτά μεθοδεύονται για μας, χωρίς εμάς, κανείς από την καθ’ ημάς Ανατολή, δεν φαίνεται να ανησυχεί για τα μελλούμενα. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτών των εξελίξεων, θα μας πληροφορήσουν επιτέλους:
-Πως ωφέλησε την ελληνική οικονομία και την εκπαιδευτική διαδικασία, η εξαφάνιση του κραταιού Τ.Ε.Ι. Καβάλας;
-Πως μεταχειρίστηκε η πολιτεία και η αγορά εργασίας φοιτητές-πτυχιούχους ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που δεν υπάρχει πλέον;
-Πόσο εκπαιδευτικά ωφελημένο βγήκε από την πανεπιστημιοποίηση, το πάλαι ποτέ Τ.Ε.Ι. Καβάλας;
-Ποια η μέριμνα για τους οσονούπω πτυχιούχους φοιτητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε., μετά την κατάργησή του;
-Πως συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα, θα ωφελήσει το παράρτημα Καβάλας αυτή η απορρόφηση;
Ερωτήματα για τους ταγούς της πόλης, βουλευτές, Δήμους, Περιφέρεια, επιμελητήρια δεν θέτω, διότι έχουν επιλέξει, δια της απουσίας τους, στρατόπεδο. Το βέβαιο είναι, ότι αυτό δεν συναντάται με τα συμφέροντα της πόλης. Για τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας, διατηρώ φρούδες ελπίδες. Απλά θυμίζω, ότι είναι καιρός να βάλλουμε τον κόφτη, εκεί που σταματά η υποβάθμιση των συμφερόντων της Καβάλας.