-Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένα «τσουνάμι» ανακοινώσεων συμφωνιών με ποδοσφαιριστές, από την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, που έχουν δύο κοινά σημεία, πολύ σημαντικά κατά την άποψη μας. Το πρώτο είναι η μικρή ηλικία των ποδοσφαιριστών και το δεύτερο, πιο σημαντικό, ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί υπογράφουν πολυετή συμβόλαια.
-Είναι η υλοποίηση της δήλωσης που έκανε ο Αλέξανδρος Χαντιτάτζι, όταν αναμείχθηκε στα διοικητικά πράγματα του Α.Ο.Κ. και όταν παρουσίασε τον Γερμανό τεχνικό διευθυντή-προπονητή, Άλεξ Νούρι (Alex Nouri). Είχε πει, τότε, ο Αλ. Χαντιτάτζι, πως θα επιλεγούν νεαροί ποδοσφαιριστές, από χώρες που δεν είναι αναπτυγμένες ποδοσφαιρικά, που είναι διεθνείς και ταιριάζουν στην φιλοσοφία του συλλόγου. Δηλαδή, εκτός από ταλέντο και προοπτική να γίνουν καλοί επαγγελματίες, να διακρίνονται για το πάθος να βοηθήσουν τον Α.Ο.Κ. στην «νέα σελίδα» της ιστορίας του.
-Είναι φανερό πως οι επιλογές είναι πολύ προσεκτικές και συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά που θέλουν οι δύο «καπετάνιοι» του συλλόγου, ο Αλ. Χαντιτάζι (στα διοικητικά) και ο Αλ. Νούρι (στα αγωνιστικά ζητήματα). Ο δεύτερος ακολουθεί πιστά το όραμα του πρώτου και «χτενίζει» την αγορά, για να ανακαλύψει τα «λαβράκια» και τους «μαχητές», που θα κληθούν από τον Ιανουάριο του 2022 να κάνουν την αγωνιστική υπέρβαση. Να βοηθήσουν μία ομάδα, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Super League 2, χωρίς βαθμό, να παραμείνει στην κατηγορία.
-Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, στις συμφωνίες με τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, είναι καταλυτική η παρουσία του Αλ. Νούρι στην ομάδα της Καβάλας. Ο Γερμανός, με ιρανική καταγωγή, λειτουργεί, στην κυριολεξία, ως προπονητής και τεχνικός διευθυντής συγχρόνως «χτίζοντας» μία ομάδα από το (απόλυτο) μηδέν και με την βοήθεια των συνεργατών του, όσον αφορά το ελληνικό στοιχείο. Μπορούμε να καταλάβουμε τον ενθουσιασμό του, γιατί δεν υπάρχουν πολλά σωματεία στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, στα οποία οι διοικητικοί παράγοντες δίνουν στον προπονητή «εν λευκώ» την αρμοδιότητα να συγκροτήσει την ομάδα που θέλει, για να πραγματοποιήσει μέσα στο γήπεδο την αγωνιστική φιλοσοφία του.
-Στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, δεν θα είναι πρωταγωνιστής ο ιδιοκτήτης, αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται στο αγωνιστικό τμήμα, από την βάση μέχρι την κορυφή της πυραμίδας, όπου βρίσκεται ο Αλ. Νούρι. Αυτό και μόνο, είναι μία μεγάλη καινοτομία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι ιδιοκτήτες και οι πρόεδροι των συλλόγων. Θα τολμήσουμε να αναφέρουμε, ότι ο Α.Ο.Κ. εξευρωπαΐζεται! Τον τελευταίο μήνα του έτους 2021 και τους ερχόμενους το 2022, θα μπούνε τα «θεμέλια» για την ριζική αλλαγή της φιλοσοφίας στον Α.Ο. «Καβάλα». Μπορεί ο Α.Ο.Κ. να μην αγωνιστεί ποτέ στο Champions League εναντίον των μεγάλων κλαμπ της Ευρώπης, αλλά θα «χτιστεί» για να λειτουργεί ως ευρωπαϊκό κλαμπ. Και σε μερικά έτη, πιστεύουμε, θα «παρασύρει» κι άλλους συλλόγους της ελληνικής περιφέρειας, να οργανωθούν στο πρότυπο που δημιούργησε.