– Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ποδοσφαίρου του Α.Ο. «Καβάλα» ο Άγγελος Διγκόζης, έδειξε ότι δεν εμπιστευόταν όλες τις επιλογές παικτών και τη δουλειά που έγινε από τον πρώην τεχνικό διευθυντή, Βλάση Καζάκη και τον πρώην προπονητή, Γιάννη Ταουσιάνη.
– Σε κάθε ευκαιρία άφηνε αιχμές, ενώ προ ολίγων ημερών διέκοψε τη συνεργασία και με τον γυμναστή της ομάδας, Γιώργο Γουνελά. – Προηγήθηκε η αποδέσμευση του Ζόραν Ζλατκόφκσι, ο οποίος ήταν επιλογή των προηγούμενων και στηρίχθηκε, μέχρι παρεξηγήσεως, από τους: Ταουσιάνη, Καζάκη.
– Είναι φανερό, ότι ο Άγγελος Διγκόζης και ο νυν τεχνικός διευθυντής, Κώστας Τσαλίκης, δεν ήρθαν στην ομάδα της Καβάλας για να «χτίσουν» πάνω στα «θεμέλια» που βρήκαν, αλλά για να δημιουργήσουν κάτι νέο. Πάλι από την αρχή.
– Σε τελευταία δήλωση που έκανε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, μετά την 3η ήττα του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα (σ.σ. 1-0 από τον Αλμωπό Αριδαίας), κατηγόρησε κάποιους ποδοσφαιριστές για «αδιαφορία» και ότι συζητούν την μετακίνηση τους σε άλλες ομάδες.
– Η δήλωση αυτή, είναι απόδειξη πως έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών. Ο προπονητής δεν εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές του και οι ποδοσφαιριστές τον προπονητή τους. Κι αυτό, είναι ότι χειρότερο μέσα σε μία ομάδα, που πρέπει να λειτουργεί ως «οικογένεια».
– Σε μία πραγματική οικογένεια, ποτέ ο γονέας δεν θα κατηγορήσει δημοσίως τα παιδιά του, ενώ τα παιδιά σέβονται και εκτιμούν τους γονείς τους.
– Οι ποδοσφαιριστές έπαψαν να «ενδιαφέρονται», όπως ισχυρίζεται ο προπονητής, έπειτα από την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μπορεί στο «δίδυμο» Καζάκη-Ταουσιάνη να «χρεώσουμε» την κακή αρχή στο πρωτάθλημα, αλλά την απώλεια του στόχου (σ.σ. της κατάκτησης της 1ης θέσης και της ανόδου στη Β΄ εθνική κατηγορία) θα τη «χρεώσουμε» στο δίδυμο Τσαλίκη-Διγκόζη.
– Χωρίς στόχο, πλέον και χωρίς την εμπιστοσύνη του προπονητή τους, με ποιο κίνητρο και με ποια διάθεση, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές; Κι ακόμα χειρότερα, ακούγοντας και διαβάζοντας, καθημερινά, περί «σαρωτικών αλλαγών» στο έμψυχο δυναμικό. Είναι λογικό, κατά την άποψη μας, όταν δεν τους υπολογίζουν, μερικοί να κοιτάζουν για το «επόμενο βήμα» στη ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία.
– Κι επειδή κάποιοι θα αντιδράσουν στην άποψη ότι η απώλεια του στόχου συνέβη επί των ημερών του «διδύμου» Τσαλίκης-Διγκόζης, θα αναφέρουμε, απλά, τα αποτελέσματα της ομάδας. Απολογισμός, μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Δηλαδή, ένα «τρίποντο» (σ.σ. με τον αποδεκατισμένο Εορδαϊκό στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη») σε έξι παιχνίδια!
– Ο Α. Διγκόζης πήρε μία λανθασμένη απόφαση, να αναλάβει μία ομάδα με ποδοσφαιριστές που δεν ήταν της επιλογής του, δεν τους πίστευε και ήθελε να τη «χτίσει» από την αρχή, με το ίδιο «υλικό» και υπό την πίεση των (άμεσων) αποτελεσμάτων.
– Η διοικούσα επιτροπή, επίσης, πήρε μία λανθασμένη απόφαση, να προσλάβει τον Άγγελο Διγκόζη, έπειτα από την αναπάντεχη ήττα του Α.Ο.Κ. από τον Μακεδονικό Φούφα στην Πτολεμαΐδα. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται «εν θερμώ», σχεδόν πάντα έχουν συνέπειες.