Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, προσφέρουν στις γυναίκες της περιφέρειας και ειδικότερα σ’ εκείνες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να κάνουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο. Στις 15 και 16 Μαΐου 2018, η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα επισκεφθεί την πόλη της Καβάλας. Οι γυναίκες που θα κλείσουν ραντεβού (σ.σ. τηλεφωνικά στο νούμερο 2510241466), θα έχουν τη δυνατότητα για ένα προληπτικό έλεγχο.

«Η πρόληψη πρέπει να μπει στο πρόγραμμα όλων των γυναικών άνω των σαράντα ετών», τόνισε η αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στο Δημαρχείο, με σκοπό την προβολή της δράσης και την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού του Δήμου. Η Μ. Φραντζεσκάκη θύμισε, ακόμα, στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης την προηγούμενη επιτυχημένη επίσκεψη της κινητής μονάδας της Ε.Α.Ε. στην πόλη και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Καβάλας στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση δημόσιας υγείας παρέχοντας το προσωπικό του και το χώρο (πλατεία Καπνεργάτη).

Στη μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου αναφέρθηκε ο Δημοσθένης Τουλκίδης, ο οποίος είπε ότι, με την πρόοδο που έχουν κάνει η ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία, το ποσοστό των θανάτων από τη νόσο έχει μειωθεί θεαματικά τα τελευταία έτη. Αμφότερα τα στελέχη της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας, επίσης, κάλεσαν τις γυναίκες να κλείσουν εγκαίρως ραντεβού, για να πραγματοποιήσουν την προληπτική εξέταση. «Στόχος μας είναι, να εξεταστούν όσες περισσότερες γυναίκες γίνεται», συμπλήρωσε η Μ. Φραντζεσκάκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ