Οι μετακίνησεις χαρακτηρίζουν τις αλλαγές που έκανε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, στους Αντιδημάρχους για το υπόλοιπο της θητείας τους κι όχι οι αντικαταστάσεις. Ενδιαφέρον έχει η αντικατάσταση του μέχρι σήμερα Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Φίλιππα Φιλιππίδη από τον Δημοσθένη Τουλκίδη. Θέση Αντιδημάρχου αναλαμβάνει για πρώτη φορά η Μαρία Φραντζεσκάκη, η οποία απέδειξε στην προηγούμενη θέση ευθύνης ότι τα κατάφερε πολύ καλά.
Σε άλλες έξη θέσεις ευθύνης, ορίζει εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Στις θέσεις αυτές, επισημαίνουμε, ως θέσεις που προσδιορίζουν την πολιτική της Δημάρχου, τον ορισμό της Ευαγγελίας Δρακονάκη ως εντεταλμένης συμβούλου καθημερινότητας του πολίτη (δημότη μάλλον ήθελε να γράψει) και της Μαρίας Κλωνάρη, ως εντεταλμένης συμβούλου, σε θέματα κλασσικού αθλητισμού. Στις 8 αιρετές θέσεις που πρέπει να ψηφιστούν στις δημαιρεσίες που θα γίνουν θα προτείνει η Δήμαρχος πέντε συμβούλους για τις ίδιες θέσεις που κατείχαν.
Τον Γιώργο Γραμμένο ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Νίκο Ξανθόπουλο ως Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, την Αναστασία Ιωσηφίδου ως Πρόεδρο της Δημωφέλειας, την Ευαγγελία Δρακονάκη ως Πρόεδρο της Δημοτικής Αλληλεγγύης και τον Πέτρο Πετρόπουλο ως Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ. Προτείνει για πρώτη φορά σε θέση ευθύνης ως Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας τον Περικλή Τελίδη, ενώ αναθέτει τη θέση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στον Ανέστη Τσουρουκίδη και τη θέση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής στον Χαράλαμπο Τριανταφυλλίδη. (Αναλυτικά οι επιλογές της Δημάρχου σε σχετικό ρεπορτάζ).
Αν πρέπει να σχολιάσουμε τις επιλογές της Δημάρχου, πρέπει να πούμε, πως ήταν ισορροπημένες και κύριος στόχος της δεν ήταν να κάνει «χατιράκια», αλλά να λειτουργήσει καλύτερα ο Δήμος, στα επόμενα δυόμισι χρόνια της θητείας της. Στο ότι ανανεώνει τη θητεία σε πολλούς που είχαν και πριν θέση ευθύνης και θεωρήθηκαν πετυχημένοι στο έργο τους, δείχνει αυτή μας την εκτίμηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όσοι απομακρύνθηκαν, ή άλλαξαν πόστο, δεν τα κατάφεραν στο έργο τους.