Πολλές φορές γράψαμε σ’ αυτήν εδώ τη στήλη, ότι θα πρέπει, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως της Καβάλας Γιώργος Γραμμένος και Παγγαίου Κώστας Γάκης, να κινήσουν την διαδικασία για τους μονίμως απουσιάζοντες από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, είτε πρόκειται για δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, είτε της αντιπολίτευσης. Ξέρουμε πως και οι ίδιοι είναι αγανακτισμένοι με ορισμένους απ’ αυτούς, αλλά οι παρατάξεις, οι Δήμαρχοι και οι Πρόεδροι, δεν θέλουν να διαταράξουν τις σχέσεις τους, προφανώς επειδή σκέφτονται μήπως τους χρειαστούν στις επόμενες εκλογές.

Ωστόσο, όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να αγνοούν την λαϊκή ετυμηγορία, που ζήτησαν από τους ψηφοφόρους και αυτοί, με την ψήφο τους, τους ανέθεσαν να τους εκπροσωπούν στο ανώτερο τοπικό σώμα, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντίστοιχη τοπική Βουλή. Καταλαβαίνουμε, ότι κάθε δημοτικός σύμβουλος που απουσιάζει συστηματικά από τις συνεδριάσεις, έχει και κάποιο λόγο, που ωστόσο, δεν είναι λόγος που οσονούπω θα ξεπεραστεί, δηλαδή κάποια ασθένεια, ή προσωρινός φόρτος δουλειάς ή κάποιο πένθος.

Αν δεν πρόκειται για αδιαφορία, προφανώς πρόκειται για πολιτική διαφωνία, είτε με τον επικεφαλής της παράταξης, (περίπτωση Μιχ. Λυχούνα και Νίκου Κιοσσέ, όπως υποψιαζόμαστε), είτε διαφωνία με τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα. Δεδομένου ότι η θέση του δημοτικού συμβούλου δεν είναι αμειβόμενη για να υποθέσει κανείς ότι κατακρατούν τη θέση τους, για οικονομικούς λόγους, θα πρέπει οι ίδιοι να συνειδητοποιήσουν την ηθική παράβαση που κάνουν και την ασέβεια που δείχνουν στους ψηφοφόρους τους και να παραιτηθούν αυθωρεί και παραχρήμα.

Εκτός κι αν η διαφωνία τους με την διοίκηση είναι ότι δεν τους αξιοποίησε σε θέση εξουσίας, είτε ως Αντιδημάρχους, είτε ως Προέδρους Ν.Π. που στην περίπτωση αυτή, το ζήτημα έχει να κάνει και με την οικονομική αμοιβή. Θα πρέπει λοιπόν, να παραιτηθούν, δεδομένου ότι μπορεί να αναπληρωθούν από κάποιο άτομο ικανό και με ενδιαφέρον για το Δήμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ