Το 2ο δημοτικό σχολείο Καβάλας ολοκλήρωσε τo σχέδιο Erasmus+ KA1, με τίτλο: “Οur common vision” το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας ενός οράματος ανάπτυξης του σχολείου και υποστήριξης των εκπαιδευτικών καινοτομιών. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Το σχέδιο εστίασε στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών, με σκοπό τη συμμετοχή όλου του προσωπικού στην προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου του σχολείου. Πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση εκπαιδευτικών του σχολείου σε δύο ευρωπαϊκά σεμινάρια με θέμα, αφενός τη δημιουργία ενός κοινού οράματος ανάπτυξης και αφετέρου την απόκτηση τεχνογνωσίας, για τη διαμόρφωση προτάσεων συμμετοχής σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι επιμέρους στόχοι του σχεδίου αφορούσαν στη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης σε θέματα διαμόρφωσης και διαχείρισης μιας στρατηγικής ανάπτυξης και στην απόκτηση τεχνογνωσίας για τη διαμόρφωση προτάσεων-αιτήσεων προς ένταξη σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα. Το σχέδιο -καθώς εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ευρωπαϊκής ανάπτυξης του σχολείου- στοχεύει επίσης στον εκσυγχρονισμό του και την ανάδειξη του ρόλου του.

Επιδιώκοντας την επίτευξη των προαναφερομένων στόχων μέσω της εκπαίδευσης του προσωπικού, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τα σεμινάρια: “Impoving school managment: from a single person to a common strategy” και “Secure EU Funding 2014-2020: The Key to success”. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν διαμοίρασαν την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησαν συμβάλλοντας στη συνολική βελτίωση της καθημερινής εκπαιδευτικής πρακτικής του σχολείου.

Η διάδοση του σχεδίου περιελάμβανε ημερίδες ανοιχτές για τους εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο κοινό. Μάλιστα, δια μέσου Webinar, ασύγχρονης ενημέρωσης-εκπαίδευσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και οι προτάσεις-καλές πρακτικές που προέκυψαν. Το υλικό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, στο ιστολόγιο του σχολείου και του σχεδίου δράσης: (https://ourcommonvisionerasmuska1.wordpress.com/). Το σχέδιο, με τα αποτελέσματά του, τη συζήτηση και τον προβληματισμό που προκάλεσε, αναμένεται να επιφέρει μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και να αναβαθμίσει συνολικά το ρόλο του σχολείου και την ευρωπαϊκή του διάσταση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ