-Είκοσι πέντε (25) υιοθεσίες αδέσποτων ζώων μέσα σε 3 μήνες, δεν είναι άσχημη είδηση. Στους τρεις μήνες που είναι αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, στον Δήμο Καβάλας ο Χρήστος Τσιτσιλικάκης, έγιναν 25 υιοθεσίες, κυρίως από ξένους. Εγώ θεωρώ ενθαρρυντικό τον αριθμό και ευελπιστώ ότι θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες, αν υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ της δημοτικής Αρχής και των φιλοζωικών συλλόγων. Διότι, φαίνεται να λείπει το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Άρα, οι 25 υιοθεσίες μπορούσαν να είναι 30, ή και περισσότερες!

-Πρέπει να καταλάβουν, η δημοτική Αρχή και οι φιλοζωικοί σύλλογοι, ότι η αντιπαλότητα επιβραδύνει την προσπάθεια, να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. Οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες δεν ενδιαφέρονται ποιος θα έχει το «γενικό πρόσταγμα» και το «πάνω χέρι» στην επίλυση του προβλήματος. Θέλουν αποτέλεσμα!

-Τους ενημερώνω, λοιπόν, πως η αντιπαράθεση έχει κουράσει τον κόσμο. Είναι αντιληπτό ότι, η διαμάχη είναι αιτία που στον Δήμο Καβάλας δεν γίνονται βήματα προόδου στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Τα μέλη των φιλοζωικών συλλόγων κατηγορούν τον Δήμο, ότι ασκεί ανεπαρκή πολιτική, ενώ ο Δήμος απαντάει πως κάνει ότι μπορεί και ότι προβλέπεται από την νομοθεσία. Αλλά, η «κόντρα» δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Ίσως είναι ο κύριος λόγος, που οι Καβαλιώτες δεν ανταποκρίνονται στο ζήτημα της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Οι φιλόζωοι «στοχοποιούν» τον Δήμο και ο Δήμος απαξιώνει την προσφορά των φιλόζωων. Γιατί, οι Καβαλιώτες να απευθυνθούν στον έναν, ή τον άλλο, για να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο; Αν σταματήσει η αντιπαράθεση, θα εμπιστευτούν οι πολίτες τον Δήμο και θα εκτιμήσουν το (εθελοντικό) έργο των φιλόζωων, άρα θα αποφασίσουν περισσότεροι να ρωτήσουν πως θα υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ