Μία συνεδρίαση η οποία θα αφορά σε όλα τα ζητήματα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) δεσμεύτηκε να αφιερώσει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στο δημοτικό συμβούλιο. Με αφορμή το αίτημα του Κωστή Σιμιτσή, επικεφαλής της μειοψηφίας, να γίνει γραπτή ενημέρωση στο σώμα, η Δ. Τσανάκα είπε ότι μόλις τελειώσει ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές, η δημοτική αρχή θα φέρει θέμα για την αναλυτική και πλήρη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου. «Όλα τα «μυστικά» της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα «βγούνε στη φόρα», εδώ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται από τους ορκωτούς λογιστές στην επιχείρηση», είπε. Ζήτημα τακτικής ενημέρωσης για τις δημοτικές επιχειρήσεις και τις Υπηρεσίες έθεσε και ο Άρης Βέρρος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι είναι υποχρέωση από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου, να φέρνει, σε τακτικές ημερομηνίες, στοιχεία για τη λειτουργία των μεγάλων, τουλάχιστον, δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Νίκος Ξανθόπουλος, επίσης, κάλεσε τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, να είναι πολύ προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς, στα σχόλια και στις δηλώσεις που κάνουν δημοσίως, για τις υπηρεσίες που παρέχει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στους δημότες, ώστε να μη δυσφημείται η επιχείρηση.

Στην αρχή της συνεδρίασης, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, σημειώθηκαν και προσωπικές αντιπαραθέσεις, με κυριότερη αυτή μεταξύ του αντιδημάρχου, Γιώργου Φιλόσογλου και του Μάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο αθλητισμού για ρουσφέτια, διακρίσεις και εξυπηρετήσεις, όσον αφορά την κατανομή των γυμναστηρίων και γηπέδων στα αθλητικά σωματεία του Δήμου Καβάλας. Ανέφερε τρία παραδείγματα συλλόγων, στους οποίους, όπως είπε, ο αντιδήμαρχος δεν συμπεριφέρθηκε σωστά, για να λάβει την απάντηση από τον Γ. Φιλόσογλου, που ανταπέδωσε στην μομφή με δικούς του χαρακτηρισμούς. «Διακρίνω μία εμπάθεια και συγχρόνως άγνοια. «Χάνετε επεισόδια» και κάνετε σπέκουλα. Είστε εντελώς αδιάβαστος και συκοφάντης», ανέφερε.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, έδωσε εξηγήσεις για την παρουσία της σε συνέδριο ιαματικού τουρισμού στη Ναύπακτο, λέγοντας ότι ο πραγματικός λόγος που συμμετείχε, αν και δεν ενημερώθηκε εγκαίρως, είναι ότι ήθελε να πάρει ιδέες για τη διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου. Στη Ναύπακτο, πρόσθεσε, συμμετείχε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και από πλευράς Δήμων της βόρειας Ελλάδας είχαν παρουσία μόνο οι Δήμοι Καβάλας και Κοζάνης.

Το δημοτικό συμβούλιο, τέλος, ψήφισε ομόφωνα κατά της συγχώνευσης του 5ου και του 6ου νηπιαγωγείου Καβάλας, γνωμοδοτώντας αρνητικά στην εισήγηση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ