• Με ένα νόμο, το ελληνικό δημόσιο μπορούσε να νομιμοποιήσει τα κτίσματα που βρίσκονται στην Ακτή Καλαμίτσα, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή του προστίμου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), από την Πολεοδομία Καβάλας, για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν. Ωστόσο, το ελληνικό δημόσιο παραχωρούσε, επί σειρά ετών, τη χρήση της ακτής στον Δήμο Καβάλας και ενδιαφερόταν, μόνο, να εισπράττει μερίδιο από την εκμίσθωση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Όταν «έπεσε» το πρόστιμο, η ΕΤ.Α.Δ. «θύμωσε» και ανακάλεσε την παραχώρηση της χρήσης της ακτής! Αν συνέβαινε το αντίστροφο, δηλαδή η ακτή ήταν δημοτική και η Υπηρεσία Πολεοδομίας κρατική, το ελληνικό δημόσιο θα πίεζε τον Δήμο Καβάλας να πληρώσει το πρόστιμο για τα αυθαίρετα κτίσματα πάνω στον αιγιαλό και μπορεί να έβαζε «λουκέτο» στην ακτή!
  • Ο Δήμος Καβάλας, παρά το «γινάτι» της ΕΤ.Α.Δ., συνεχίζει να φροντίζει την Καλαμίτσα, για να την απολαμβάνουν οι πολίτες, ντόπιοι και ξένοι, κάθε καλοκαίρι (και όχι μόνο). Είναι κι αυτό ένα παράδειγμα της αλαζονικής στάσης του ελληνικού δημοσίου, το οποίο θεωρεί ότι είναι ο «απόλυτος άρχοντας» και υπεράνω νόμων. Να σημειώσουμε ότι το κράτος παρέδωσε στους Δήμους αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς πολεοδομική άδεια, αναγκάζοντας τις δημοτικές αρχές να τρέχουν για να τις νομιμοποιήσουν!
  • Η επιβολή του προστίμου από την Πολεοδομία εκλήφθηκε, μάλλον, ως μέσο πίεσης, από τον Δήμο Καβάλας, για τη νομιμοποίηση των κτισμάτων στην ακτή. Λανθασμένα. Το σίγουρο είναι, ότι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να αδιαφορεί, εσαεί, για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, διότι και οι πολίτες θα επικαλεστούν την ασυνέπεια του Δημοσίου και δεν θα πληρώνουν τα πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις.
  • Πρέπει η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, επομένως, να αρχίσει το συντομότερο τη διαδικασία νομιμοποίησης των κτισμάτων στην Ακτή Καλαμίτσα και να έρθει σε συμφωνία με τον Δήμο Καβάλας, για τη ρύθμιση του προστίμου. Αν δεν θέλει να πληρώσει το πρόστιμο, μπορεί να πληρώσει την μελέτη και το έργο προστασίας της ακτής από τους νοτιάδες. Για να μη χρειάζεται κάθε έτος, τέτοια εποχή, ο Δήμος Καβάλας να βάζει μηχάνημα, για να ξαναστρώσει την άμμο στην παραλία. Όπως έγινε και στην Ακτή Ραψάνη.
  • Για δεύτερη φορά, εντός ολίγων ημερών, η δήμαρχος Καβάλας αναγκάστηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Πριν λίγο καιρό έστειλε εξώδικο στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, για την προβληματική εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τη διετή προσχολική αγωγή.
  • Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, επίσης, ζήτησε από τους νομικούς συμβούλους του Δήμου, να «μπλοκάρουν» (με την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας) την έναρξη του έργου κατασκευής μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Περιγιαλίου. Η κεντρική διοίκηση δεν έλαβε υπόψη την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας και προχώρησε στην έναρξη των εργασιών. Η «απάντηση» στην κυβερνητική αυθαιρεσία ήταν επιβεβλημένη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ