Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας υποχρέωσε την ομάδα της Καρδίτσας στην πρώτη ήττα, έπειτα από δώδεκα νικηφόρα αποτελέσματα, στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Η νίκη της Ε.Κ. Καβάλας με σκορ 86-78, το απόγευμα της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022 στο κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», συζητήθηκε ιδιαίτερα. Δεν γνωρίζουμε εάν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων πέντε ετών, όπως δήλωσε ο προπονητής της «Ένωσης», Νίκος Πενταζίδης, το σίγουρο είναι ότι προκάλεσε αίσθηση στον χώρο.

Ωστόσο, αν ρωτήσετε εμάς τι από τα δύο προτιμάμε, την νίκη επί της Καρδίτσας, ή να κέρδιζε η Ε.Κ. Καβάλας το παιχνίδι στο Αγρίνιο, θα απαντήσουμε, ανεπιφύλακτα, το δεύτερο. Όπως και ότι θα επιλέγαμε την νίκη επί του «Φίλιππου» το προσεχές Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στην Βέροια. Εκτός κι αν, η Ε.Κ. Καβάλας έχει τον ίδιο στόχο με την ομάδα της Καρδίτσας, άρα με την προαναφερθείσα επιτυχία απέκτησε προβάδισμα έναντι της αντιπάλου ομάδας.

Η «Ένωση» πραγματοποίησε πολύ «ψυχωμένη» εμφάνιση και μάλλον το καλύτερο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα έως σήμερα. Στην 3η περίοδο προηγήθηκε με διαφορά πέντε πόντων (62-57) και στην 4η περίοδο «άντεξε» στην πίεση της φιλοξενούμενης Καρδίτσας. Στο τέλος της 1ης και της 2ης περιόδου, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με σκορ 21-21 και 40-40 αντίστοιχα.

Ο Κώστας Αμπατζάς (φωτογραφία) πραγματοποίησε μία ακόμα πληθωρική εμφάνιση και κάλυψε την αναγκαστική απουσία του Malcolm Armstead, ο οποίος αγωνίστηκε λιγότερο από είκοσι λεπτά στο παιχνίδι. Ο Έλληνας πόιντ γκαρντ σκόραρε 21 πόντους, με 5/5 ελεύθερες βολές, 7/10 σουτ εντός πεδιάς, έδωσε 9 τελικές πάσες, πήρε 5 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και υπέπεσε σε 7 λάθη, σε 35 λεπτά συμμετοχής. Πολύτιμη βοήθεια πρόσφερε ο Οκεκουόγεν, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους, πήρε 8 ριμπάουντ, έκανε 2 κοψίματα και ισάριθμα κλεψίματα, σε 26 λεπτά συμμετοχής. Αγωνίστηκαν ακόμα οι: Armstead 19(2 τρίποντα), Καψαλός 12(3 τρ.), Πρασίνης 3, Ζαρκαδούλας, Ράπτης 8, Δρόσος 7, Αγγελάκος,

Από πλευράς Καρδίτσας σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων οι: Γράβας (10), Τσιλούλης (14), Μπουρούσης (13), Σπυριδονίδης (13), Κακλαμάνος (11).

Δύσκολη νίκη, με καλάθι τριών πόντων του Σωκράτη Ναούμη στο τέλος του παιχνιδιού, αλλά χρήσιμη, πέτυχε εκτός έδρας ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης επί του Πανερυθραϊκού με σκορ 95-92 και διατήρησε την «επαφή» με την κορυφή της βαθμολογίας. Στην Ερυθραία αγωνίστηκαν οι: Τουντζιαράκης 14, Ναούμης 19(5 τρ.), Γοργόνης 3, Δ. Ερμείδης 2, Σκουλίδας 19(3 τρ.), Σταμπουλής 2, Π. Ερμείδης 6(1 τρ.), Πάτρας 8, Τζόρτζεβιτς-Μαρίνκοβιτς 22(2 τρ.). Σε άλλο παιχνίδι εξ αναβολής, ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου επικράτησε του Φίλιππου Βέροιας με σκορ 86-50.

Η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Καρδίτσα 25 (12 νίκες-1 ήττα), Τρίτων 25 (11-3), Ελευθερούπολη 24 (10-4), Ψυχικό 24 (10-4), Ε.Κ. Καβάλας 23 (9-5), Μαρούσι 22 (8-6), Κόροιβος Αμαλιάδας 22 (8-6), Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου 22 (8-6), Αμύντας 20 (7-6), Πανερυθραϊκός 20 (6-8), Φίλιππος Βέροιας 19 (6-7), Αγρίνιο 19 (4-11), Παγκράτι 18 (4-10), Δάφνη Δαφνίου 13 (0-13), Οίαξ Ναυπλίου 13 (0-13).

Την ερχόμενη αγωνιστική ημέρα (16η) θα παίξουν: Δάφνη Δαφνίου-Ελευθερούπολη (11 Φεβρουαρίου 2022), Αγρίνιο-Κόροιβος Αμαλιάδας, Πανερυθραϊκός-Αμύντας, Παγκράτι-Ψυχικό, Φίλιππος Βέροιας-Ε.Κ. Καβάλας, Μαρούσι-Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου, Τρίτων-Οίαξ Ναυπλίου, ρεπό Καρδίτσα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα επανέλθω σε ένα θέμα που με ενοχλεί αφάνταστα κ δεν είναι άλλο από την ονομασία της ΕΚΚ (εν συντομία). Από όταν ακόμα ήταν ο Παπακωνσταντίνου ιδιοκτήτης της ομάδας κ του είχε ζητηθεί από τους οπαδούς η ΕΚΚ να μετονομασθεί σε ΑΟΚ (κ φυσικά αυτός αρνήθηκε), η ομάδα δεν χρησιμοποιούσε ποτέ την κανονική της ονομασία δλδ ΕΚΚ αλλά το KAVALA BC. Κατανοώ ότι το ΕΚΚ είναι σιδηρόδρομος αλλά θα έπρεπε να επιλέξουν ως εναλλακτική ονομασία το ENOSI KAVALAS BC (αγγλιστί). Όμως συνειδητά έχουν επιλέξει το KAVALA BC για να παραπλανούν τον φίλαθλο κόσμο όχι μόνο της πόλης αλλά κ της Ελλάδος, δίνοντας την εντύπωση ότι η ομάδα με την επωνυμία KAVALA BC είναι ο μπασκετικός ΑΟΚ. Είναι τόσο μεγάλη η παραπλάνηση / απάτη που πολλοί στα αθηναίικά κανάλια τους αποκαλούν αργοναύτες!!!! Άκουσον άκουσον, από που κι ως πού αργοναύτες κύριοι. Νομίζοντας ότι θα προσελκύσουν τους οπαδούς του ΑΟΚ, τόσα χρόνια συνέχισαν ανενόχλητοι αυτή την ιστορία. Αλλά μάταια. Τρεις κ εξήντα ήταν τρεις κ εξήντα έμειναν. Όμως αυτή η παραπλάνηση / απάτη πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει γιατί με αυτή τη λογική κ ο Αστέρας Καβάλας θα μπορούσε να αντί για ASTERAS KAVALAS BC να απαλείψει το Αστέρας κ να γίνει κ αυτός KAVALA BC. Το ίδιο ισχύει και για το ποδόσφαιρο. Ο AOK είναι αγγλιστί KAVALA FC που το πιο σωστό είναι A.O.KAVALA FC αλλά λόγω του γεγονότος ότι τα ΑΟ ΑΕ ΑΣ ΠΣ υποδηλώνουν την αθλητική μορφή της ομάδας δλδ όμιλος, ένωση, σύλλογος κλπ δεν αποτελούν τμήμα της επωνυμίας της ομάδας κ γι αυτό παραλείπονται. Φαντάσου τον Βύρωνα ή τον Ηρακλή να μην χρησιμοποιούσαν τα ονόματά τους κ να κρατάγανε το KAVALA FC. Αυτό φυσικά δεν γίνεται. Το όνομα της ΕΕΚ εν συντομία είναι ΕΝΩΣΗ κ τίποτα άλλο, το ΚΑΒΑΛΑ εννοείται αφού είναι ομάδα της πόλης. Αν τώρα που ξαναδημιουργήθηκε ο ΑΟΚ στο μπάσκετ κ βοηθήσει κ ο Alex το τμήμα μπάσκετ, όπως υποσχέθηκε (μαζί με τα άλλα τμήματα) κ συναντηθούν σε κάποια κατηγορία τα επόμενα χρόνια η ΕΚΚ θα λέγεται KAVALA BC κ ο ΑΟΚ πώς θα λέγεται; Ή μήπως θα απαγορεύσουν στον ΑΟΚ να χρησιμοποιεί το όνομα που οι κύριοι της ΕΝΩΣΗΣ έχουν κλέψει; Σε αυτή την ιστορία της ΕΝΩΣΗΣ πρέπει να μπει κάποια στιγμή ένα τέλος γιατί κράτησε πολλά χρόνια κ δεν πάει άλλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ