• Διαβάζοντας το τελευταίο δελτίο Τύπου, που έστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Δήμου Καβάλας, καρντάσια, σχημάτισα την εντύπωση πως οι γονείς (και οι κηδεμόνες) έχουν περισσότερο άγχος, για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της σχολικής περιόδου, από τους μαθητές.
  • Μία εκπαιδευτικός, διευθύντρια σε φροντιστήριο της πόλης, έγραψε ότι: «Η κατάσταση εγκλεισμού και αβεβαιότητας δημιουργεί άγχος σε γονείς, πόσο μάλλον και στα παιδιά. Τα παιδιά αυτά, είναι οι μαθητές που «βίαια» διέκοψαν το σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους και είναι μακριά από τους φίλους τους». Είναι μακριά όσον αφορά τη φυσική παρουσία, γιατί η επικοινωνία γίνεται μέσω του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας, θα προσθέσω εγώ. Όπως, δηλαδή, γινόταν και πριν προκύψει η πανδημία του κορονοϊού, αφού υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών, που ενώ βρίσκονταν στον ίδιο χώρο και απείχαν μερικά μέτρα μεταξύ τους, επικοινωνούσαν ανταλλάσσοντας μηνύματα στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων!
  • Ας καλμάρουν οι γονείς (και οι κηδεμόνες) κι ας μην επιβαρύνουν περισσότερο ψυχολογικά τα παιδιά, που δεν γνωρίζουν πως θα εξελιχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία στην τρέχουσα σχολική περίοδο. Να έχουν, όλοι και όλες, εμπιστοσύνη στους αρμόδιους, που θα κάνουν το καλύτερο για το συμφέρον των παιδιών.
  • Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όταν ένα σύστημα δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη, δεν είναι δυνατό να μάθουν οι χρήστες τα μειονεκτήματα και τις αδυναμίες. Η (υγειονομική) κρίση θα βοηθήσει να βελτιωθούν τα πράγματα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι δεν βοηθάει να βελτιωθούν μερικοί άνθρωποι.
  • Οι μαθητές να παραμείνουν ήρεμοι, να αξιοποιήσουν τον χρόνο της αναγκαστικής απουσίας από τις σχολικές αίθουσες και όταν επιστρέψουν στα θρανία, να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι ψυχολογικά και πνευματικά. Δεν ήρθε, ακόμα, το τέλος του κόσμου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ