Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας, με τίτλο: «WELCOME (ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ» στη δομή φιλοξενίας της Καβάλας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, η σχολική σύμβουλος αγγλικής γλώσσας Νομού Καβάλας, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων, η Άννα Μισσιριάν, μέλη της Ένωσης και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων, που στήριξαν με την εθελοντική τους προσφορά την εκδήλωση.

Μέσα σε κλίμα γεμάτο χρώματα και μουσική, τα παιδιά με την καθοδήγηση των μελών της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και των εθελοντών εκπαιδευτικών, απασχολήθηκαν σε θεατροπαιχνίδια, επιδαπέδια παιχνίδια, επιτραπέζια παιχνίδια, μουσικοκινητική, σκυταλοδρομίες, παιχνίδια ρόλων, χρησιμοποιώντας τόσο την ελληνική, όσο και την αγγλική γλώσσα. Παράλληλα, γεύτηκαν σνακ που ετοίμασαν τα μέλη της Ένωσης, με απόλυτο σεβασμό στην κουλτούρα και τις διατροφικές τους συνήθειες. Στόχοι της δράσης ήταν: Το καλωσόρισμα παιδιών που έχουν υποστεί ταλαιπωρία, μεταπολεμικά τραύματα, στέρηση βασικών αναγκών και διακοπή τυπικής εκπαίδευσης, η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Καβάλας και η ευαισθητοποίησή της, η προσφορά σε υλικά (γραφική ύλη, εκπαιδευτικά βιβλία και παραμύθια στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, επιτραπέζια παιχνίδια), με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας μικρής βιβλιοθήκης στο χώρο, η ενεργοποίηση μελών της Ένωσης, για εθελοντική προσφορά και διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η Ένωση θα προχωρήσει σε μαθήματα της γλώσσας, παράλληλα με τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, από μεταπτυχιακούς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε παιδιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 7 έως 12 ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ