Εκτός «εμβέλειας» του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος βρίσκονται, ακόμα, οικισμοί στη Δημοτική Ενότητα Ορεινού του Δήμου Νέστου, παρά την υπόσχεση που έλαβαν πως το πρόβλημα θα αποκατασταθεί. Την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ορεινού, Δημήτρη Τουμπεκτσή, επισκέφτηκε τους οικισμούς της Λεκάνης και του Κεχρόκαμπου, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, για να συζητήσουν με τους κατοίκους. Ο βουλευτής Καβάλας δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση, όπως και με άλλες περιοχές, κυρίως ορεινές, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο αντιδήμαρχος Ορεινού είπε στον «Κ.Τ.», ότι οι κάτοικοι έχουν κάποιες ανάγκες, τις οποίες θέλουν να μεταφέρουν στους τοπικούς άρχοντες, αλλά και στην κεντρική διοίκηση, όμως δεν βρίσκουν ανταπόκριση. «Οι συμπολίτες αισθάνονται απομονωμένοι και παραμελημένοι. Δεν βρίσκουν κάποιον να πούνε τα προβλήματα τους. Εγώ προέτρεψα τον κύριο Μορφίδη να επισκεφτεί την περιοχή», σχολίασε. Λόγω της έντονης μορφολογίας του εδάφους, οι οικισμοί της Λεκάνης και του Κεχρόκαμπου έχουν αναλογικό σήμα και «βλέπουν» λίγους τηλεοπτικούς σταθμούς, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες! Επίσης, αν και έχει γίνει η σύνδεση, δεν λειτουργεί η γραμμή του διαδικτύου. Η τηλεόραση και το διαδίκτυο, αποτελούν τα βασικά μέσα ενημέρωσης, διασκέδασης και επικοινωνίας των κατοίκων, που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένα άτομα, με τις άλλες περιοχές.

Να αναφέρουμε, ακόμα, ότι την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, κατά το χρονικό διάστημα από 03:00 έως 04:30, θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες από τρίτο συνεργαζόμενο πάροχο, οι οποίες θα προκαλέσουν ολιγόλεπτες διακοπές της εκπομπής σήματος στα κέντρα εκπομπής Θάσου, Ξάνθης, Πλάκας, Βασιλάκι, Κορύλοβου και Νευροκοπίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ