-Είναι τυχαίο ότι, το διεθνές ανοικτό τουρνουά σκάκι έχει την διαχρονική στήριξη του Δήμου Καβάλας και της περιφερειακής διοίκησης; Όχι. Υπήρχε και θα υπάρχει ένα πολιτικό «νταλαβέρι», το οποίο αξιοποίησε ο αείμνηστος πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλης Θεοδωρίδης, για να καθιερώσει το τουρνουά στην πόλη. Κάτι που δεν πέτυχαν άλλοι αθλητικοί σύλλογοι και παράγοντες αθλητικών συλλόγων με διοργανώσεις σε άλλα αθλήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται στον Αθλητικό Σύλλογο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ Καβάλας, με το τουρνουά Kids Open και ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων (Ν.Ο.Θ.Α.) Καβάλας, με την διεθνή κολυμβητική συνάντηση «απόστολος Παύλος». Αλλά, θα χρειαστούν πολλά ακόμα χρόνια, για να γίνουν αθλητικός «θεσμός» για την Καβάλα.

-Χωρίς την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Δήμου Καβάλας και του Επιμελητηρίου, το διεθνές ανοικτό τουρνουά σκάκι δεν θα μπορούσε να μακροημερεύσει. Οι απλές χορηγίες δεν θα επαρκούσαν για να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις. Το «κλειδί» είναι η στήριξη από τους φορείς αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου. Αυτή επεδίωκε να έχει σταθερά και ζητούσε επίμονα να γίνει πιο μεγάλη, ο αείμνηστος Β. Θεοδωρίδης.

-Ο Σκακιστικός Όμιλος, είπε, δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος μιας τέτοιας διοργάνωσης. Γνώριζε, καλύτερα από τον καθένα, τις απαιτήσεις του τουρνουά. Αν δεν παραχωρούσε η πρώην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, θα αναγκαζόταν να βρει έναν κατάλληλο υπαίθριο χώρο και στην καλύτερη περίπτωση ένα ξενοδοχείο. Αλλά, ποιο ξενοδοχείο θα δεχόταν κάθε καλοκαίρι να «δεσμεύει» έναν χώρο, για τις δεκάδες συμμετοχές σκακιστών απ’ όλο τον κόσμο;

-Το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου έσωσε το τουρνουά, γιατί εξασφάλισε μία σταθερή και ικανοποιητική στέγη για πολλά χρόνια. Μετά το κλείσιμο για την ανακαίνιση, η διοργάνωση μεταφέρθηκε στην Μεγάλη Λέσχη. Η Μεγάλη Λέσχη δεν επαρκεί και με τις 500 συμμετοχές αυτό το καλοκαίρι, οι διοργανωτές ζήτησαν την βοήθεια του ξενοδοχείου «Γαλαξίας».

-Όμως, οι αγώνες πρέπει να γίνονται στον ίδιο χώρο. Έναν χώρο άνετο, που θα φιλοξενεί και περισσότερους από πεντακόσιους σκακιστές. Τέτοιος χώρος, είναι ο εκθεσιακός χώρος στην Νέα Καρβάλη, που αναπτύσσεται τουριστικά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ