Μία συνέντευξη Τύπου «εφ όλης της ύλης» έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», Χριστόδουλος Τοψίδης, στην Καβάλα, για τα δύο έτη της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και με το βλέμμα προς τις περιφερειακές εκλογές του 2023. Τον επικεφαλής πλαισίωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (φωτογραφία).

Ο Χρ. Τοψίδης είπε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Η «Περιφερειακή Σύνθεση», από την ίδρυσή της, αποτέλεσε μία έκπληξη. Κανείς δεν περίμενε, ότι η προσπάθεια που άρχισα το 2019, θα έφτανε στις εκλογές. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονταν να πιστέψουν, ότι η «Περιφερειακή Σύνθεση» θα συγκέντρωνε ένα τόσο υψηλό ποσοστό. Αν αναλογιστείτε την κομματική υποστήριξη της άλλης παράταξης, την θέση της διοίκησης που κατείχε, μπορείτε να εκτιμήσετε κι εσείς και ο κάθε πολίτης, το μέγεθος της επιτυχίας. Η παράταξή μας πέτυχε, γιατί συνάντησε την προθυμία και την θετική αποδοχή της κοινωνίας. Οι πολίτες είδαν, άκουσαν, υιοθέτησαν το εγχείρημα μιας ανεξάρτητης παράταξης και σε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους.

Θέλω, όμως, να πω με ειλικρίνεια ότι, ούτε τα μέλη της παράταξής μας, ούτε κι εγώ προσωπικά, δεν «μένω κολλημένος» στο 2019. Οι εξελίξεις τρέχουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές και οι αγωνίες των πολιτών μεταβάλλονται. Η παράταξή μας προσαρμόζεται στις εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται, ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και να κοιτάζει πάντα μπροστά. Έχουμε διαρκώς «ανοιχτά» τα μάτια και τα αυτιά μας και βρισκόμαστε, πάντα, σε στενή επαφή με την κοινωνία και τους πολίτες».

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της διοίκησης της Περιφέρειας είπε: «Η Περιφέρεια μας, εξαιτίας της διοίκησης και του περιφερειάρχη, καθίσταται όλο και πιο απόμακρη, όλο και πιο αδιάφορη για τους πολίτες. Η στενά διεκπεραιωτική λογική και η έλλειψη φαντασίας σε αυτό οδηγούν. Δεν είμαι ευτυχής, ούτε σαν άνθρωπος, ούτε σαν επιχειρηματίας, ούτε και σαν οικογενειάρχης, γι’ αυτή την κατάσταση. Πριν από μερικές ημέρες, δόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2019 και πάλι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. 11.639 ευρώ, την ώρα που ο μέσος όρος ήταν 17.092 ευρώ.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε σήμερα, ξεκάθαρα, το έργο της διοίκησης. Ας ανατρέξουμε στον απολογισμό του περιφερειάρχη πριν μία εβδομάδα. Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση για ένα έργο στο οποίο ο ίδιος, είτε δεν έχει ρόλο και συμμετοχή, είτε, όπου εμπλέκεται, αποτελεί αιτία καθυστερήσεων και προβλημάτων. Τα συμπεράσματα  είναι δύο. Ο περιφερειάρχης, είτε προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από έργο που δεν είναι δικό του, αλλά κυβερνητικό, είτε όπου έχει πραγματική εμπλοκή, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ολιγωρίας, παραλείψεων και καθυστερήσεων. Ποιος είναι ο συνηθέστερος λόγος, για τον οποίο εκδίδει δελτία Τύπου και κάνει ανακοινώσεις; Η υπογραφή εντάξεων έργων στην χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος. Κυρίως των Δήμων. Τον ρόλο αυτό θα μπορούσε να τον επιτελέσει κι ένας υπάλληλος, π.χ. ένας γενικός διευθυντής, ο οποίος θα υπέγραφε μετά τον έλεγχο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης. Θα ήταν πιο ευέλικτος και τεχνοκράτης».

Και καταλήγοντας επεσήμανε ότι: «Δικαιούμαστε μία διαφορετική πορεία και μία διαφορετική προοπτική. Αλλά, για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται μία διαφορετική φιλοσοφία, μία διαφορετική διαχείριση των θεμάτων, μία συνολικά διαφορετική προσέγγιση, με πάθος και όραμα. Απαιτούνται άνθρωποι, οι οποίοι να αντιλαμβάνονται την συμμετοχή τους στα κοινά ως προσφορά στον τόπο τους και στην κοινωνία. Στελέχη ικανά με όραμα, μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους. Στελέχη που να απαρτίζουν μία ισχυρή και σύγχρονη ομάδα με αρχές. Μία άλλη διοίκηση. Η συνέπεια», το όραμα, η υπευθυνότητα και η δουλειά, δεν αποτελούν αυτονόητες προϋποθέσεις. Πιστεύουμε ότι η πολιτική έχει ήθος και ηθική. Θα συνεχίσουμε την δυναμική πορεία μας. Γιατί κίνητρο μας είναι η προσφορά στην κοινωνία, πυξίδα μας είναι μία Περιφέρεια δίπλα στον πολίτη, γιατί ο ρεβανσισμός δεν έχει θέση στην πολιτική μας, οι δολοπλοκίες δεν μας αφορούν, γιατί οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και συντελούν στην σύνθεση και την συνεργασία, γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται την παρουσία μας στην καθημερινότητα τους, γιατί ο συνδυασμός μας παραμένει δυνατός, όσο συνεχίζει να τιμά τις αξίες του και όχι τα πρόσωπα Μου αρέσει να λέω ότι είμαστε η «ήρεμη δύναμη»και η δύναμη που παίρνουμε απ’ όλες και όλους εσάς, με κάνει, πλέον, να πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές θα μας χαρίσετε την νίκη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ