Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, «Χρυσά Χριστούγεννα», για την Τρίτη 13, την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, έχει ως εξής:
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016
18:00 – 20:30 Παλιά Μουσική
Χριστούγεννα με τους «Παραμυθάδες»
Αφηγήσεις Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και αναγνώσεις Χριστουγεννιάτικων διηγημάτων, με παράλληλη χρήση μουσικών οργάνων, από τα μέλη της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού, «Παραμυθάδες». Τις δράσεις πλαισιώνουν δημιουργική απασχόληση παιδιών και καλλιτεχνικά εργαστήρια.
20:00 Σκηνή πλατείας Ελευθερίας
Συναυλία
Οι «Pasta Tomato» δημιουργήθηκαν στην Καβάλα το 2013, από τέσσερις μουσικούς προερχόμενους από διαφορετικές μουσικές σκηνές, με κοινό στόχο τη δημιουργία μιας πιο φρέσκιας και εναλλακτικής μουσικής πρότασης. Συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικά μουσικά στιλ, άρχισαν με βάση ρεμπέτικες, λαϊκές και ρετρό επιτυχίες, διασκευασμένες πάνω σε Gypsy Swing, Balkan και Latin ρυθμούς, ενώ αργότερα εμπλούτισαν το άκουσμά τους, με ηχοχρώματα από μουσικές της κάτω Ιταλίας και της Κέλτικης μουσικής παράδοσης. Από τότε, έχουν χαρίσει αξέχαστες μουσικές στιγμές, ενώ το κοινό της Καβάλας «αγκαλιάζει» με ιδιαίτερο ενθουσιασμό κάθε νέο τους βήμα. Έχουν εμφανιστεί στα σημαντικότερα μουσικά στέκια της πόλης, καθώς και σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Οι «Pasta Tomato» είναι οι: Δημήτρης Στογιάννος (κιθάρα, τραγούδι), Χρύσα Παπαδοπούλου (τραγούδι), Κώστας Παπανικολάου (κοντραμπάσο), Σπύρος Λαμπρινόπουλος (ακορντεόν), Θάνος Αναγνωστόπουλος (βιολί), Κώστας Αποκατανίδης (κρουστά).
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016
18:00 – 20:30 Εργαστήρι του Αη Βασίλη, πλατεία Ελευθερίας
«Όλη η πόλη μια αγκαλιά κι εμείς του κόσμου η ελπίδα. Θα ζήσουμε και φέτος το όνειρο στην πόλη, που απ’ το κάστρο ως το βουνό θα λάμψει πάλι όλη»
Χριστουγεννιάτικες δράσεις, μπαζάρ και κατασκευές από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.
18:30 Χωράφα (οδός Γεωργίου Κίτσου 46)
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις γειτονιές
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας, διοργανώνει γιορτή στα γραφεία του συλλόγου, με παραδοσιακούς χορούς, γλέντι και εδέσματα για όλους.
19:00 Παλιά Μουσική
Χριστούγεννα στην «Παλιά Μουσική»
Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας, «Το Κάστρο», διοργανώνει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του, με τη Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Καβάλας, με τραγούδια από τη χορωδία του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, παραδοσιακούς χορούς, εορταστικό φωτισμό και στολισμό, χειροποίητα δώρα από τον Αη Βασίλη και πολλές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια.
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016
18:00 – 20:30 Εργαστήρι του Αη Βασίλη, πλατεία Ελευθερίας
«Όλη η πόλη μια αγκαλιά κι εμείς του κόσμου η ελπίδα. Θα ζήσουμε και φέτος το όνειρο στην πόλη, που απ’ το κάστρο ως το βουνό θα λάμψει πάλι όλη»
Χριστουγεννιάτικες δράσεις, μπαζάρ και κατασκευές από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας.
18:00 Πλατεία Καπνεργάτη
Έθιμα του Δωδεκαημέρου
Ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Καβάλας, «Ο Έβρος», παρουσιάζει έθιμα του Δωδεκαήμερου, παραδοσιακούς χορούς και προσφέρει τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες. Σε περίπτωση βροχόπτωσης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
21:00 Δημοτικός κινηματογράφος Oscar
Ύμνοι και κάλαντα του Δωδεκαημέρου
Συναυλία με τον άρχοντα πρωτοψάλτη, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ. Συμμετέχουν, ο Βυζαντινός Χορός, «Οι Δομέστικοι της Δράμας» και η παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας. Συμπράττει και συνοδεύει το παραδοσιακό σύνολο παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων: Γιώργος Δεληγιάννης (βιολί), Θανάσης Κουλεντιανός (κανονάκι), Θόδωρος Κιουπλιώτης (λαούτο), Χρήστος Τότσιος (κρουστά), Στέλλα Τσιότσιου (βιολοντσέλο).
Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και απαγγελίες από Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το δεύτερο μέρος, αποτελείται από παραδοσιακά κάλαντα, πολλά εκ των οποίων ακούγονται σπάνια, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, που αποτελείται από κορυφαίους σολίστες μουσικούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ